Click pentru a te abona

Actiunile de control pe plajele sălbatice Midia, Corbu, Vadu s-au soldat cu amenzi de peste 20 de mii de lei

31 Shares

În ultimul weekend de vară, presiunea turiștilor pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării (Midia, Corbu, Vadu) s-a menținut, astfel că în cele două zile, 29 și 30 august 2020, au fost estimați circa 14 200 turiști și un număr de 2625 auto.

Respectarea regulilor aplicabile într-o arie naturală protejată continuă să fie o problemă. Acțiunile desfășurate de către echipele mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța, au aplicat și în această perioadă un număr însemnat de sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere.

Astfel, în urma acțiunilor comune de control de sâmbătă, 29.08.2020, s-au aplicat 54 de sancțiuni (42 amenzi și 12 avertismente) în valoare totală de 13.200 lei, iar duminică, 30.08.2020, au fost aplicate 42 sancțiuni (32 amenzi și 10 avertismente) în valoare de 8 800 lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” și pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor şi circulaţia cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervaţiei fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei (permise de acces), campare ilegală, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com