Click pentru a te abona

ACoR: Discuții pe tema proiectelor finanțate din fonduri guvernamentale, prin PNDL

0 Shares

*” Trebuie să faceți tot ce este posibil din punct de vedere administrativ pentru a depune la termen dosarele complete. Județul Tulcea are sume alocate pentru aproximativ 200 de proiectele prin PNDL, avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, la timp, toate documentele necesare” (Horia Teodorescu, președinte al Consiului Județean Tulcea)

Conform organizatorilor, în cadrul ședinței de miercuri au fost ridicate trei teme esențiale: proiectele depuse pe PNDL, înființarea unei asociații a secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul nostru și implicarea în structura asociativă ce își propune o corectă promovare turistică a acestei zone.

De curând, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion, au discutat, la sediul Prefecturii, cu reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate pentru urgentarea procedurilor în vederea emiterii avizelor aferente proiectelor pe PNDL.

„A fost o discuție productivă, astfel că, sper eu, o parte dintre problemele întâmpinate de majoritatea dintre dumneavoastră au fost rezolvate“, a declarat președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion.

„Trebuie să faceți tot ce este posibil din punct de vedere administrativ pentru a depune la termen dosarele complete în vederea accesării fondurilor guvernamentale ce ne sunt, practic, puse la dispoziție“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

De asemenea, președintele CJ a amintit faptul că, la nivel de județ, avem sume alocate pentru aproximativ 200 de proiectele prin PNDL, avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, la timp, toate documentele necesare.

Lista PNDL 2 pentru Tulcea

În cadrul ședinței de miercuri, președintele Teodorescu a vorbit despre o inventariere a tuturor proiectelor pe PNDL (realizată la nivelul Consiliului Județean Tulcea) și a invitat specialiștii CJ, dar și primarii comunelor să prezinte situația, la zi, a tuturor documentelor.

Lista actualizată a stadiului proiectelor pe PNDL 2 a fost prezentată, în plen, de directorul Direcției de Investiții din cadrul Consiliului Județean Tulcea, Nicu Mihai.

Asociație a secretarilor de comune

Tot în cadrul ședinței de miercuri s-a discutat despre implicarea secretarilor comunelor din județul Tulcea într-o structură asociativă realizată la nivel central, sub egida Asociației Comunelor din România.

Inițiativa i-a aparținut secretarului comunei Topolog, Laurențiu Marian Ciobanu și a fost susținută puternic de președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion, dar și de alți primari din județul Tulcea.

Organizație de Management a Destinației Turistice

Stabilite prin noile prevederi legale ale viitoarei legi a turismului, organizațiile de management a destinațiilor (OMD) ar urma să constituie o „voce unică“ a problemelor legate de turism.

Miercuri, în cadrul ședinței ACoR, primarii au discutat despre oportunitatea intrării în această structură asociativă, au aflat mai multe despre scopul ei și l-au mandatat pe Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, să participe la ședința lucrativă ce va avea loc vineri, pentru discutarea statutului acestei asociații.

Probleme pe CNI și ANL

De asemenea, în cadrul discuțiilor purtate miercuri, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a propus realizarea unei delegații din partea CJ, dar și din  rândul primarilor care să se deplaseze la București pentru a discuta aplicat cele mai importante probleme legate de anumite proiecte depuse pentru finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), respectiv la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

„Vorbim despre proiecte depuse în urmă cu câțiva ani, care stagnează. Este cazul să mergem la București pentru a afla stadiul fiecărui proiect în parte“, spune președintele Teodorescu.

Bani pentru porturi

Tot în cadrul ședinței de miercuri, primarul din Chilia Veche, Georgeta Ciupitu, a ridicat problema porturilor pescărești (una dintre investițiile de acest tip urmând a fi realizată în comuna administrată de domnia sa). Este vorba despre investiții pe mobilitate, finanțate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

„Am discutat problema într-un cadru avizat, la Comitetul de Monitorizare al POR, de săptămâna trecută și am primit răspuns pozitiv. 80% această problemă este rezolvată, vor putea fi finanțate astfel de investiții. Urmează să primim documentele aferente în cel mai scurt timp“, a mai precizat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com