Click pentru a te abona

Accident la Alum Tulcea: alumină la 500 de grade a curs pe platformă. Trei persoane rănite.

0 Shares

*cuptorul de calcinare s-a înfundat*alumină încinsă la 500 de grade s-a prelins pe platformă*trei persoane au suferit arsuri chimice*s-a intervenit cu mai multe autospeciale cu spumă 

foto dobrogeanews.ro

In cursul după-amiezii de ieri, 5 iulie a.c., pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la Cuptorul doi (calcinare care avea în lucru trei tone de alumină) de la Alum SA Tulcea, singura rafinărie de alumină din România. După mai bine de două ore de lupta cu focul pompierii au reuşit să stingă incendiul dar trei persoane au suferit arsuri de gradul unu și doi și au fost transportate de urgență la spital. S-a intervinit cu patru autospeciale cu apă și spumă și cu o autoscară .

“La cuptorul de calcinare s-a înfundat ciclonul trei. Muncitorii au încercat să-l desfunde dar o cantitate mare de alumină la 500 de grade a curs pe platformă peste cablurile aflate sub tensiune (moment în care a izbucnit incendiul) și a produs și arsuri celor trei persoane. Trebuie să reținem faptul că este vorba despre arsuri chimice și în acest caz nu putem avea dimensiunea exactă a gradului de arsură, cât sunt  de afectați oamenii care se află acum sub tratament și observație decât în 24 – 48 de ore. La acest moment vorbim despre un accident colectiv de muncă dar în timp, în funcție de evoluția medicală s-ar putea vorbi despre incapacitate temporară. ITM desfășoară o anchetă în acest caz urmând ca la final să înaintăm dosarul organelor competente de urmărire penală” ne-a declarat Ali Izet, Inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com