Click pentru a te abona

Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață – ACTIV

0 Shares

Timp de 18 luni (aprilie 2014- septembrie 2015), Inspectoratul Școlar Județean Tulcea va reintegra în sistemul de educație 360 de tineri, care au abandonat de cel puțin patru ani școala, prin programul A Doua Șansă, în județele Tulcea și Brăila. Pe lângă sprijinul material, subvenții, rechizite, materiale didactice, tinerii vor fi ajutați să aprofundeze cunoștințele predate la școală, vor beneficia de asistență socială și psihopedagogică, având acces nu numai la un mediu de învățare școlară, ci pentru viață.

activ2

În cadrul proiectului vor fi create 4 centre de asistență socio-educativă destinate menținerii copiilor și tinerilor în sistemul de educație, CASE, 4 locaţii care vor sprijini 16 unităţi şcolare din zone cu rate crescute ale abandonului școlar. Cele 4 CASE vor fi dotate cu mijloace tehnologice moderne, care vor permite construirea unui mecanism educaţional eficient şi accesibil, capabil să ofere suport sistemului formal de educaţie.

Prin proiectul Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață- ACTIV, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de cei doi parteneri, contribuie totodată la reducerea abandonului școlar și a riscului de părăsire timpurie a școlii prin consilierea a 200 de elevi și 100 de preșcolari cu risc de abandon din ambele județe. De consiliere vor beneficia și 100 de părinți ai elevilor aflați în risc de abandon și ai preșcolarilor predispuși la abandon școlar.

Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață- ACTIV nu este numai un proiect dedicat elevilor, ci și cadrelor didactice. 120 de dascăli, consilieri și tutori vor fi instruiți, dobândind competențe de formare în programe de tip A Doua Șansă, în consiliere și asistență socio-educativă.

Rezultatele proiectului și lecțiile învățate vor fi împărtășite cu părinți, elevi, profesori și autorități locale, în cadrul unei caravane în 16 localități din zonă, care vor putea prelua modelul implementat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

La conferința de deschidere a proiectului au participat aproximativ o sută de persoane, reprezentanți ai Inspectoratelor școlare județene Tulcea și Brăila, ai Ministerului Educației Naționale, ai comunităților locale din Tulcea și Brăila, ai instituțiilor partenere, ai unităților de învățământ preuniversitar și jurnaliști.

Proiectul Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață- ACTIV, implementat în perioada aprilie 2014- septembrie 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și cu Fundația pentru o societate deschisă este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”, Contract ID 162/2.2/S/141143.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com