Click pentru a te abona

“Aborigenii” din deltă sunt revoltați și se organizează: Vrem guvernator din Delta Dunării (!)

4 Shares

‘GATA AJUNGE !!! VREM GUVERNATOR DIN DELTA DUNăRII ȘI SEDIUL ARBDD îN DELTA DUNĂRII, AșA CUM ESTE ÎN TOATă LUMEA.
GUVERNATORUL TREBUIE Să FIE ALES DE OAMENII DIN DELTĂ , FăRĂ PARTICIPAREA PARTIDELOR POLITICE ! DELTA DUNăRII TREBUIE GESTIONATĂ DE OAMENII EI îMPREUNĂ CU CERCETăTORII CARE STUDIAZĂ îN DELTĂ !’ scrie Daniel Ilușcă, Președinte al Asociației Patronatului de Turism din Delta Dunării pe pagina sa facebook. După o discuție telefonică, Daniel Ilușcă mi-a mărturisit că-n ultimele zile s-au înroșit telefoanele sunau reprezentanții Federațiilor de Pescari, sunau localnicii, oamenii deltei, aborigenii din Delta Dunării care s-au săturat să tot hotărască oameni care nu știu nimic despre viața lor, despre dificultățile existenței cotidiene într-un spațiu în care trăiesc și vara și iarna când rămân izolați de lume.

“Da, mă întreabă oamenii de ce nu ne organizăm, de ce nu ripostăm…?! Poate pentru că suntem prea îngăduitori…sau prea comozi. Nu, “aborigenii” din Deltă se organizează de data asta. Să facem lucrurile așa cum ne-au obișnuit părinții și bunicii noștri să dureze. Mă gândeam cum era delta la  SF. Gheorghe, la Sulina, la Gorgova, la Crișan, oriunde… Era pește, oamenii deltei știu să-și protejeze comoara apelor. Intrai într-o gospodărie și oamenii te invitau la o masă cu pește proaspăt și gustos. Se pescuia încă sturioni, calcan, toamna era un rai pentru vânătorii iubitori de deltă (așa după cum se întâmplă acum în toate zonele de vînătoare din România. Viața era grea dar era frumoasă, era altceva. Sigur, astăzi se fac dosare penale pentru niște caras sau vine nu știu ce guvernator să hotărască el Că DE MâINE NU SE PESCUIEșTE CU SETCA SAU CU ALTE SCULE SAU Că X SCULE NU SUNT BUNE, SAU Că NU VREA EL Să ÎȚI DEA PERMIS, SAU SĂ INTERZICĂ PE ZONA X PESCUITUL ȘI PE ALTA NU …De ce? Pentru că așa vrea mușchiul lui. Pentru că poate, pentru că noi am lăsat ca lucrurile din ograda noastră să fie folosite de oricine !Aș zice că am ajuns la capătul răbdării. S-au distrus tradiții, au dispărut comunități, se distruge Delta Dunării pentru că niște …îmi vine să spun golani dar voi spune aici doar …neaveniți, fără nici un fel de profesionalism, în loc să aibă grijă de lacuri, de gârle de canale, de natură, pentru că pentru asta sunt plătiți, să se îngrijească de proiecte care să facă iar delta bogată în pește, natura să fie vie iar oamenii, veseli….pentru că muncesc mult și merită, instituie tot felul de reguli aberante cu biruri noi, controale și amenzi de sute de milioane. Legi făcute să umilească tot mai mult oamenii deltei. Și să-i sărăcească poate se hotărăsc să plece unul câte unul așa după cum au plecat milioanele de români care aduc plus valoare prin toate statele lumii. Instituții care cheltuie an după an zeci de milioane de euro nu se gândesc să-și împlinească misiunea pentru care sunt bine plătiți de statul român, adică de noi toți, inventează legi și reguli aberante, restricții, birocrație pentru ca Delta să intre-n insolvență. Poate chiar…să se închidă, să se facă muzeu cu circuit închis.

Delta era Edenul, era cea mai prețioasă zonă în care oameni din toate colțurile lumii veneau să vadă Paradisul ajunge să se distrugă fără ca cineva să aibă o tresăriere, o remușcare…Nimeni nu are atitudine, nu se bate pentru delta, pentru oamenii sai, distrugere pe zeci și sute de milioane de euro. Uniune Europeană  A SI ALOCAT 1.3 MILIARDE EURO EXACT PT ACEST TERITORIU , PENTRU REFACEREA SA… INTREB, AȚI VĂZUT VOI VREUN LAC SAU CANAL DECOLMATAT,  ATI VĂZUT  CEVA BANI EUROPENI PT CA VOI SA VĂ TRANSFORMAȚI FACETI CASELE ÎN PENSIUNI ? SĂ VĂ LUAȚI BĂRCI, SĂ VĂ FACEȚI PONTOANE, SĂ VĂ LUAȚI SCULE DE PESCUIT ?! ATI VĂZUT AMENAJĂRI PISCICOLE PLINE CU PUIET PT REPOPULAREA DELTEI : NU EXISTĂ NIMIC….ACEST TINUT TREBUIE SĂ ISI SCHIMBE DESTINUL ȘI SĂ DEVINĂ ETALON PT EUROPA, UN PRIM.PROIECT REUȘIT AL EUROPEI !

PREGĂTIM O LISTĂ ÎN CARE VOM AVEA NUMELE, PRENUMELE, ADRESA, TELEFONUL, SERIA DE CI, SEMNĂTURA, ȘI DA, SAU NU…. VOM FACE UN GRUP DE COMUMICARE FORMAT DIN TOATĂ POPULAȚIA DELTEI . PENTRU DREPTATE CRED EU CĂ MERITĂ SĂ TRECEM LA TREABĂ…. VOM CERE LA REFERENDUM REPREZENTANȚI ȘI OBSERVATORI AI UE ȘI AI FOSTELOR STATE CED PENTRU A MONITORIZA IMPLICAREA ALTOR FORȚE ÎN DREPTUL NOSTRU LA A TRAI LIBER …. CRED CĂ ȘI ACEI OAMENI ONEȘTI CARE EXISTĂ ÎN INSTITUȚIILE CARE AR TREBUI SĂ SE OCUPE DE RESPECTAREA CONSTITUTIEI.

ȘI POATE UNII CRED CĂ NAVELE LOR VOR CIRCULA MAI DEPARTE PE CONTRACTELE CU OPERATORII EXTERNI SAU CĂ HOTELURILE PLUTITOARE VOR MAI PUTEA INTRA IN DELTĂ, SAU CĂ VREO GABARĂ VA MAI PUTEA FI TRACTATĂ ÎN DELTĂ, SAU VREO DRAGĂ …. PÂNĂ SI BANCA MONDIALĂ A ZIS NU DE MULT CA TRANSPORTUL IN SI DINSPRE DELTA DAR SI INTRE LOCALITĂȚI E FUNDAMENTAL A FI REZOLVAT …DAR UNII, NOAPTEA CA HOTII, AU ALTE PLANURI!!!
HAIDETI SĂ NE FACEM NOI DESTINUL NOSTRU DE VIS, EDENUL NOSTRU, DELTA NOASTRĂ, IN CARE SĂ ZÂMBIM. SĂ RÂDEM CU TOȚII, SĂ AVEM LACURI ADÂNCI CU APE LIMPEZI, CU PĂSĂRI, CU TOT CEEA CE DUMNEZEU NE-A LĂSAT SA GESTIONĂM. NU PT UN AN SAU DOI CI PENTRU ETERNITATE ! “

Un text scris cu furie, cu scrâșnet și cu revoltă. “. Sunt revoltați și vor ca Delta Dunării să fie ce a fost. Și mai mult decât atât.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com