Click pentru a te abona

A început vaccinarea împotriva COVID-19 la Tulcea cu personalul medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență. “Dacă cineva refuză, mă ofer voluntar” spune subprefectul Carmen Caloianu

Distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ începe duminică, vaccinarea fiind astfel extinsă, începând de luni, în toată judeţele, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech-COVID-19 au ajuns deja la Tulcea în noaptea de duminică spre luni, (4 Ianuarie 2020) conform celor declarate de Carmen Caloianu, subprefect al judeţului Tulcea. Din primele 195 de doze de vaccin vor fi vaccinate 975 de persoane . Vaccinarea începe astăzi cu personalul medico sanitar din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Tulcea urmând ca din fiecare doză de vaccin să se vaccineze, conform protocolului, 5 persoane astfel încât este nevoie de o organizare strictă pentru ca serul să fie folosit în parametrii normali și să nu fie irosită nicio picătură.

„După cum am mai spus, județului nostru îi revin primele aproape 200 de doze de vaccin, mai exact 195 pentru prima etapă de vaccinare care începe chiar astăzi, luni, 4 Ianuarie 2021. Vaccinul a fost ridicat cu toate măsurile de siguranță, conform tuturor cutumelor impuse de protocolul Strategiei Naționale de Vaccinare de la Spitalul Militar Constanța unde există o cameră de frig ce asigură toate condițiile de depozitare ale vaccinului.

Noi avem, pentru început, două centre de vaccinare, unul la Spitalul județean și unul la Colegiul Medicilor. În prima etapă, judeţului nostru îi revin 195 de doze de vaccin, iar dintr-o doză se vaccinează cinci persoane. Dacă dintr-o doză nu se vaccinează cinci persoane, fiola expiră şi trebuie aruncată. Vaccinul rezistă doar cinci zile la temperaturi între 2 şi 8 grade iar intervalul de vaccinare între persoane este de circa 15 minute, fiecare persoană este programată la o anumită oră la care va intra la vaccinare după ce va trece de examenul de epicriză.

Dar, fiind vorba despre personal specializat în această primă etapă, credem că lucrurile sunt clare. Listele s-au întocmit după ce fiecare persoană și-a dat acordul pentru vaccinare. Următoarea etapă urmează după ce vom avem cele 975 de persoane înscrise pe listă din zona celor care, deasemenea, sunt în linia întâi și vorbim aici despre ISU, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție…Noi vom informa în permanență cum stau lucrurile…Vă mărturisesc că personal, nu am nicio temere și am spus că mă ofer voluntar să fac vaccinul în cazul în care o persoană programată deja, s-a răzgândit și refuză serul”, ne-a declarat subprefectul Carmen Caloianu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la A început vaccinarea împotriva COVID-19 la Tulcea cu personalul medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență. “Dacă cineva refuză, mă ofer voluntar” spune subprefectul Carmen Caloianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com