Click pentru a trimite e-mail

A început anul de instrucție pentru Forțele Terestre și pentru cele Navale

0 Shares

În toate marile unităţi din Forţele Terestre și Forțele Navale Române s-au desfăşurat activităţi ce-au marcat începerea anului de instrucţie.

Untitled-1
Acestea au cuprins, conform regulamentelor, prezentarea de către comandanţi a bilanţului anului de instrucţie anterior, obiectivele şi principalele activităţi pentru anul 2016.
S-au evidenţiat militarii care au obţinut rezultate foarte bune în procesul de instrucţie şi, în final, după defilarea subunităţilor, a fost verificat programul de instruire.
Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, a prezentat, în cadrul activităţii desfăşurate la sediul categoriei de forţe armate, un succint bilanţ al anului de instrucţie 2015, axat pe importanţa nivelului de instruire atins, datorat, în principal, celor 67 de exerciţii majore, din care 17 naţionale şi 50 multinaţionale (26 desfăşurate în România şi 24 în străinătate). Acesta a prezentat responsabilităţile pentru anul de instrucţie 2016, menţionând: “Intenţionez, pentru anul 2016, ca prin executarea instrucţiei şi exerciţiilor, Forţele Terestre Române să îşi dezvolte abilitatea şi flexibilitatea acţională la nivel operativ şi tactic, în contextul executării misiunilor generale ale Armatei României şi să continue refacerea capacităţii operaţionale, în raport cu resursele avute la dispoziţie”.

Untitled-2

Conducerea Statului Major al Forţelor Navale (SMFN) a participat, de asemenea, la activităţile organizate în garnizoanele în care se află unităţi militare de marină, cu prilejul deschiderii anului de instrucţie 2016.
Contraamiralul Dr. Alexandru Mîrsu, şeful SMFN a fost prezent la ceremoniile organizate la Brăila, Tulcea şi Babadag, contraamiralul de flotilă Dr. Constantin CIOROBEA, locţiitorul şefului SMFN, a fost prezent la activităţile organizate în garnizoana Constanţa, iar contraamiralul de flotilă Dr. Gigi-Cristinel UCE, locţiitorul şefului SMFN pentru Operaţii şi instrucţie, a fost prezent la ceremoniile organizate în garnizoanele Mangalia şi Tuzla.
Începând cu anul 2014, numărul activităţilor de instruire a crescut cu peste 25%, participarea Forţelor Navale în operaţia de supraveghere a traficului maritim şi fluvial crescând semnificativ, prin prezenţa nemijlocită pe căile de comunicaţii maritime şi fluviale.
În anul 2015, Forţele Navale Române au planificat mai mult de 20 de exerciţii, în care au fost implicate atât structurile navale, cât şi cele aeriene şi terestre. A fost dezvoltată complexitatea tipurilor de exerciţii, accentul punându-se pe exerciţiile întrunite şi multinaţionale Trident Poseidon, Sea Shield şi Fall Storm. Totodată, în conformitate cu Planul de Activităţi Internaţionale, s-au derulat numeroase activităţi de instruire împreună cu aliaţii noştri şi cu partenerul strategic SUA.
Pentru anul 2016, numărul exerciţiilor planificate este aproximativ egal cu numărul exerciţiilor desfăşurate în anul 2015, punându-se un accent deosebit pe dezvoltarea activităţilor de instruire în cadru multinaţional, în vederea menţinerii la un nivel ridicat interoperabilitatea structurilor noastre cu partenerii din NATO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com