Click pentru a te abona

A fost adoptat Proiectul de Lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, o şansă de dezvoltare pentru România

1 Shares

Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi, organizat ca societate pe acţiuni, având ca acţionar unic statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice ce va avea  capitalul social  subscris integral la data constituirii, format din aport în natură reprezentat de pachetele de acţiuni la societățile aflate în portofoliul acestuia, precum şi din aport în numerar în valoare de 1.850.000.000 lei” ne explică deputatul Radu Anișoara, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, miercuri, 6 mai, după vot.

“De asemenea, FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiţii sau al unor societăţi de investiţii, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriat public-privat, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit.

Totodată, FSDI va fi administrată în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat și nu va beneficia de garanţii guvernamentale sau de orice altă formă de sprijin din partea statului.

Strategia investiţională a FSDI se va aproba de către Guvern şi va fi corelată cu un set de indicatori de performanţă pe termen scurt, mediu şi lung care vizează, fără a se limita, următoarele: dezvoltarea infrastructurii în România; crearea de locuri de muncă; stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii; creşterea capitalului uman pe termen lung şi creşterea competitivităţii economiei româneşti. FSDI va fi deţinut în întregime pe toată durata sa de funcţionare de către statul român.

Operaţiunile FSDI vor fi finanţate din venituri obţinute din dividende încasate de la societăţile la care deţine acţiuni; venituri din tranzacţionarea de instrumente financiare emise de alte entităţi, operaţiuni cu instrumente financiare proprii, venituri din vânzarea de pachete de acţiuni din portofoliu, împrumuturi, inclusiv prin emiterea de obligaţiuni, precum şi din alte surse prevăzute de lege” a conchis deputatul Radu Anișoara în expozeul său.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com