Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Declaraţia 600 – bătaie de joc la adresa românilor. Stimați colegi PSD-ALDE, nu aveţi nici un pic de respect faţă de această ţară, față de oamenii datorită cărora astăzi conduceți după bunul plac?

0 Shares

vasile gudu Până la data de 24 ianuarie 2018, la ANAF au depus deja celebra Declaraţie 600 circa 8.400 de români, obligativitatea  depunerii declarației  vizând circa 210.000 de contribuabili, ceea ce înseamna ca 4% din cei vizați s-au conformat fiscal.

Chiar în aceiaşi zi, cei din coaliţia guvernamentală s-au trezit din beţia puterii o dată cu nominalizarea noului Premier şi au început să schimbe scenarii mai ceva ca într-o telenovelă. Chiar dacă o scaldă că îi doare sufletul de cetăţenii acestei ţări , toate scenariile lor  golesc buzunarele românilor.

În anumite cazuri , în anul 2018 Ministerul de finanțe va fura pur și simplu suma de 8000 de lei. După ce a căpiat de tot Codul fiscal,a introdus printre altele şi obligativitatea ca toți cetățenii care au avut venituri din activități independente ce au depășit 22800 de lei anul trecut , să depună la fisc Declarația 600 și să plătească începând cu acest an din mână, CAS și CASS în cuantum de minim 665 lei/lună, adică 7980 lei pe an. Uite aşa unii români au ajuns să fie mai asiguraţi decât alţii.

Discutând acum raţiunile invocate pentru comasarea contribuţiilor sociale, schimbarea cotelor de impozitare şi a regimului de reţinere/plată a acestor contribuţii în cazul celor care obţin venituri din drepturi de autor, chirii etc. , constatăm  că nimic nu a fost făcut cu respectul bunului simţ, al principiului elementar de a uşura viaţa cetăţenilor. Totul a fost întreprins forţat. Vrei – nu vrei, statul te ia de mână şi te trece strada şi te aşează la ghişeu să îţi plăteşti datoriile inventate de ei.

Bomboana  de pe colivă este că statul te obligă să plăteşti în continuare, măcar la nivelul minim prevăzut de lege, aceste contribuţii sociale, sume de bani care nu se vor regulariza, care nu vor putea fi recuperate  niciodată indiferent de scenariul telenovelei numită Declarația 600. Mai nou, constatăm că o parte din actorii care joacă în acest film nu le mai place rolul și scenariul guvernării și ies cu declarații de presă solicitând anularea ei .

Noi, liberalii, folosim toate pârghiile parlamentare, instituționale și legale pentru a bloca obiectivele toxice ale majorităţii PSD-ALDE care nu ştiu cum să mai jupoaie cetăţenii români. Stimați colegi PSD-ALDE, nu aveți nici un pic de respect faţă de această ţară, față de oamenii datorită cărora astăzi conduceți după bunul plac? 

Deputat PNL Vasile GUDU/Declarație de presă

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com