Click pentru a te abona

75 de ani de la înfiinţarea Batalionului de Infanterie Marină (BIM) Babadag

În anul 1940, în ziua de 1 aprilie, prin Înaltul Decret Regal nr. 635 a fost constituit Batalionul de Infanterie Marină – prima unitate de acest fel din Armata Română.

bim01

Mai târziu, la 1 mai 1941, Batalionul de Infanterie Marină se transformă în Regiment de Infanterie Marină, având comandamentul la Brăila, iar la 29 noiembrie 1971 este înfiinţat Batalionul 307 Infanterie Marină, în subordinea Comandamentului Marinei Militare. Prima garnizoană de dislocare a Batalionului 307 Infanterie Marină a fost în localitatea, 2 MAI, judeţul Constanţa.

Cu un efectiv de 48 de ofiţeri, 55 subofiţeri şi 2250 gradaţi şi soldaţi, BIM  avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum şi misiuni specifice acestui gen de armă-debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.

„Este un motiv de mândrie pentru noi, cei din Consiliul Județean  Tulcea, să avem în județ adevărați profesioniști ai acestei arme, oameni care au ridicat ștacheta la cel mai înalt nivel și care au demonstrat, de-a lungul anilor, că România are o armată puternică și extrem de bine pregătită“, a transmis preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

În perioada martie 2008-martie 2009, batalionul a participat succesiv, cu 2 detaşamente de nivel companie de infanterie marină (RO FND XVI-XVII), la misiunea Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii KFOR din Teatrul de Operaţii KOSOVO, în cadrul operaţiei „JOINT ENTERPRISE”, acţionând sub comandă italiană, în zona de vest a Provinciei KOSOVO (MNTF-W, Camp VILLAGGIO, localitatea PEC) astfel:
a) 04 martie – 04 septembrie 2008, Detaşamentul RO FND XVI, comandat de mr. Marius GHEORGHESCU;
b) 04 septembrie 2008 – 09 martie 2009, Detaşamentul RO FND XVII, comandat de mr. Remus MELINTE;
În cadrul celor 2 mandate, puşcaşii marini au executat misiuni specifice operaţiilor sprijinul păcii (PSO) pentru menţinerea stabilităţii/securităţii şi asigurarea libertăţii de mişcare: puncte de control trafic fixe/ mobile, patrule de cercetare, patrule de prezenţă/ securitate, posturi de observare, escorta convoaielor umanitare, paza şi securitatea perimetrelor (obiectivelor) vitale. Pentru maniera profesională şi comportamentul exemplar, dovedite pe durata misiunilor, puşcaşilor marini li s-au conferit distincţii şi medalii atât de către comandanţii forţei multinaţionale cât şi de către comandanţii români.
Toate acestea ne determină, să afirmăm că Batalionul 307 Infanterie Marină, reprezintă vârful de lance al Forţelor Navale. 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.