Click pentru a te abona

70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului: “să apărăm drepturile omului – pentru toţi, peste tot”

31 Shares

„Salut cu respect și bucurie împlinirea a 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, și consider că este de datoria noastră să readucem în actualitate, ori de câte ori avem ocazia, faptul că  drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi ignorate sau încălcate, că acestea trebuie să fie protejate la toate nivelurile de un sistem de drept, dar și de către toţi participanţii la viaţa publică.

Doresc să subliniez faptul că este de fiecare dată o credință de onoare pentru mine să-mi reafirm angajamentul faţă de promovarea şi protejarea tuturor drepturilor omului, indiferent de rasă, sex, stare socială sau credinţă religioasă şi condamnă orice încercare de diminuare a principilor de universalitate şi indivizibilitate a drepturilor omului.

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului adoptată în anul 1948 de către ONU a fost primul document care reuneşte şi legiferează unitar drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, cu aplicabilitate universală, însă, evident, nu a fost primul document care a încercat să stabilească un cadru legal privind libertatea şi demnitatea umană.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres a arătat în mesajul său că „drepturile proclamate în Declaraţie se aplică tuturor – indiferent de rasă, credinţă, zonă geografică sau orice altă diferenţă. Drepturile omului sunt universale şi eterne. De asemenea, ele sunt indivizibile. Drepturile civile, politice, economice, sociale şi culturale reprezintă un tot unitar.” Deasemenea, a atras atenţia asupra unor realităţi îngrijorătoare: „Drepturile omului sunt sub asediu pe mapamond. Valurile universale se erodează. Domnia legii este subminată. Acum, mai mult decât oricând, datoria noastră, a tuturor, este cât se poate de clară: să apărăm drepturile omului – pentru toţi, peste tot”.

În cadrul OSCE, se desfăşoară în fiecare an, în cadrul Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al OSCE (ODIHR), Reuniunea privind implementarea angajamentelor OSCE în domeniul drepturilor omului, care trece în revistă activităţile organizaţiei şi respectarea, de către statele participante, a angajamentelor politice, asumate la nivel guvernamental, în domeniul drepturilor omului: consolidarea instituţiilor democratice, aspecte umanitare, libertatea presei, statul de drept – legislaţie, independenţa justiţiei, traficul de persoane, toleranţă şi nediscriminare”Deputat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților/Declarație de presă luni, 10 Decembrie 2018

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com