Click pentru a te abona

500 de elevi tulceni s-au înscris în competiția lansată de Consiliul Județean Tulcea pentru a marca Ziua Dobrogei, serbată anual la data de 14 noiembrie.

114 Shares

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Învățământ preșcolar și primar (desene), Învățământ gimnazial (compuneri) și Învățământ liceal (eseuri). Au fost acordate, așadar, trei premii I, trei premii II, trei premii III și șase mențiuni. În plus, Consiliul Județean Tulcea va acorda alte 142 de premii de creativitate pentru alte lucrări deosebite înscrise la acest concurs.

În total, aproape 500 de elevi tulceni s-au înscris în competiția lansată de Consiliul Județean Tulcea pentru a marca Ziua Dobrogei, serbată anual la data de 14 noiembrie.

Ne bucurăm că în perioada nu tocmai bună pe care o traversăm cu toții, reușim să organizăm o astfel de manifestare prin care să marcăm Ziua Dobrogei, un concurs dedicat acestor copii extrem de talentați, demni de toată lauda. Cu acest prilej, țin să îi felicit pe domnii profesori pentru îndrumarea elevilor și pe părinți pentru că au crescut asemenea copii, dar în primul rând merită felicitări acești minunați copii pentru lucrările lor de suflet“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.  

Învățământ primar

Izabela Maria Dușa, 8 ani, Palatul Copiilor (Liceul de Arta Tulcea) – Locul I

Alexandra Pintilie, 10 ani, Școala „Alexandru Ciucurencu”, Tulcea – Locul II

Alesia Mihailov, 10 ani, Palatul Copiilor (Liceul de Artă Tulcea) – Locul III

Elena Mocanu, 9 ani, Palatul Copiilor (Școala „Nifon Bălășescu”) – Mențiune

Denisa Daniela Mihai, 8 ani, Școala Gimnazială Jijila – Mențiune

Gimnaziu

Andrada Cristiana Cernencu, 11 ani, Scoala nr. 12 Tulcea – Locul I

Ioana Maria Lungu, 12 ani, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea – Locul II

Cristian Andrei Cerșamba, 11 ani, Școala  „Nichifor Ludovig“  Niculițel – Locul III

Matheas  Danio Colțea, 13 ani, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea – Mențiune

Florentina Camelia Tatu, 12 ani, Școala  „Nichifor Ludovig“  Niculițel – Mențiune

Liceu

Andreea Cortel, 16 ani, Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin – Locul I

Maia-Teodora Mititelu, 15 ani, Liceul „Grigore Moisil”Tulcea – Locul II

Ștefan Mihail, 16 ani, Liceul Teoretic „Ion Creangă”Tulcea – Locul III

Mădălin Geru, 17 ani, Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin – Mențiune

Sebastian Marian Leonte, 16 ani, Liceul „Grigore Moisil” Tulcea – Mențiune

„Mie mi s-a părut un concurs ușor, un concurs inventiv. Mie mi-a plăcut foarte mult pentru că a fost un concurs distractiv și foarte potrivit pentru copii. Sigur o să mai particip și la alte concursuri pe viitor“, a mai spus Izabela Maria în cadrul festivității de premiere. „Mi sa părut un concurs ușor, frumos, care a pus accent pe creativitate, ne-a motivat să creăm o poveste“, a spus Andrada.

„Vă mulțumesc pentru inițiativa pe care Consiliul Județean Tulcea a avut-o de a organiza această competiție și de a încuraja copiii să-și cunoască istoria, să-și asume niște valori și niște repere istorice, morale, care să le ghideze viitorul în continuare.

Istoria este importantă, însă trebuie să o înțelegem în primul rând, să o înțelegem corect, să ne raportăm la ea în mod vertical și să ne însușim ce ne-au învățat atât lecțiile de eșec cât și cele de succes. Cum spunea Winston Churchill prin secolul XX, „eșecul nu este fatal, succesul nu este final și ceea ce rămâne este inițiativa de a continua“, avem datoria morală de a ne cunoaște istoria poporului și de a arunca, în permanență, o privire spre ceea ce au făcut prin trudă, prin efort, înaintașii. Cu această ocazie, putem să facem un apel la responsabilitate și să înțelegem că bunii și străbunii noștri, începând de la domnitorii din Evul Mediu și până la istoria modernă, la regii României, tot ceea ce au realizat, au făurit prin muncă de echipă, prin strategie, prin comuniune, prin dialog.

Am răspuns pozitiv la apelul Consiliului Județean de a participa la această competiție, întrucât concursurile, olimpiadele, indiferent de natura lor, ne călesc în ceea ce privește personalitatea, ne ajută să ne descoperim, să ne formăm și cu atât mai mult sunt benefice și folositoare nouă, tinerilor, elevilor. Acest lucru este foarte important pentru a înțelege că avem anumite preferințe sau anumite abilități pentru o materie sau alta. În cazul nostru, concursul a fost dedicat Istoriei și Limbii și literaturii române și, prin urmare, se adeverește încă o dată că toți cei care suntem prezenți, dar și cei care nu sunt prezenți au dat dovadă de abilități de comunicare, de relatare a adevărului istoric într-o manieră remarcabilă. Este de apreciat acest lucru în contextul în care poate că nu ne mai raportăm așa cum ar trebui la istorie, la trecut și, în goana noastră de zi cu zi, tindem să omitem succesele sau eșecurile pe care le-am avut în trecut.

Competiția a fost o provocare și întotdeauna când avem de a face cu o provocare, știm că ceva din noi, acel ceva, sufletul din noi, are de beneficiat. Ne dezvoltăm atât pe plan mental, psihic, cât și pe plan sufletesc, pentru că noi ne transpunem ideile, gândurile, trăirile prin scrierile noastre și încercăm să o facem cât mai bine. Prin scris, noi dăruim o bucată din sufletul nostru și celorlalți, provocându-le o plăcere prin lecturarea lucrărilor respective.

Le mulțumesc părinților care m-au susținut prin efort și dedicare, cadrelor didactice care, de asemenea, au fost foarte implicate, au fost receptive la apelul lansat de Consiliul Județean prin acest proiect de susținere a noastră, a tinerilor, și tuturor colegilor, profesorilor, cadrelor didactice care ne-au insuflat datoria morală de a prețui și a aprecia efortul pe care cei de mai înainte de noi l-au realizat pentru a fi ceea ce suntem în ziua de astăzi“ a spus Sebastian Marian Leonte, 16 ani, Liceul „Grigore Moisil“ din Tulcea

114 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com