Click pentru a te abona

5 Iunie, Ziua Mondială a Mediului. ”Beat Plastic Pollution”, un îndemn pentru fiecare dintre noi

2 Shares

“Ziua Mondială a Mediului este cunoscută și sub denumirea de ,,Ziua oamenilor” pentru a conștientiza astfel populația pentru viitorul nefast al Planetei în condițiile în care cantitatea de gunoi menajer cu preponderență a produselor din material plastic crește îngrijorător cu fiecare zi care trece”  a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună în cadrul unei intervenții telefonice.

În județul Tulcea acest lucru este cu atât mai important cu cât aici se află Rezervația Biosferei Delta Dunării, și vorbim despre cea de-a doua deltă ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, Rezervație a Biosferei aflată în patrimoniul mondial UNESCO, locul unde vin tot mai mulți turiști atrași de ineditul  și frumusețea zonei dar care necesită costuri imense pentru strângerea și transportul pe apă al gunoiului menajer în mare parte pet-uri, pungi, cutii, ambalaje din materiale plastice care sunt dăunătoare naturii pentru că nu sunt biodegradabile. Tema din acest an adoptată de ONU  este ”Beat Plastic Pollution”  și pune accentul pe combaterea poluării cu materiale plastice.

Cred că este datoria fiecăruia dintre noi să tragem un semnal de alarmă și să reamintim faptul că, din păcate, conform statisticilor, oamenii au devenit dependenți de obiecte de unică folosință confecționate din material plastic iar acest fapt aduce grave consecințe mediului, viitorului planetei și a vieții pe pământ. În lumea întreagă, un milion de sticle din plastic cu tot felul de băuturi sunt achiziţionate în fiecare minut, iar până la 500 de trilioane de pungi de plastic de unică folosinţă sunt folosite în fiecare an. Totodată 13 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în mările și oceanele lumii fapt care ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat.

De aceea, mă alătur tuturor celor care fac apel la buna credință a fiecăruia dintre noi pentru că stă în puterea noastră să protejăm, atât cât putem, natura. Și să-i învățăm toate aceste bune practice  și pe copii noștri pentru viitorul planetei” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com