Click pentru a te abona

44% dintre cazurile noi de HIV din Dobrogea, depistate de Fundaţia Baylor în cadrul Programului de Consiliere şi Testare Voluntară

20 Shares

*Din totalul de 25 de noi cazuri înregistrate în regiunea Dobrogea, 23 de cazuri în judeţul Constanţa şi 2 în judeţul Tulcea, prin programul de Consiliere şi Testare Voluntară al Fundaţiei Baylor Marea Neagră au fost depistate 11 cazuri noi de infecţie cu HIV, acestea fiind deja confirmate şi preluate sub supraveghere de medicii specialişti. 

Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA a publicat raportul privitor la evoluţia infecţiei cu HIV/SIDA în România pentru primul semestru al acestui an. Datele au fost obţinute din informaţiile culese de pe fişele de confirmare a infecţiei cu HIV/SIDA, transmise de Centrele Regionale de Evaluare şi Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA.
Din cuprinsul raportului ne atrage atenţia diferenţa mare dintre numărul de noi cazuri depistate în regiunea Dobrogea în comparaţie cu alte regiuni ale ţării şi explicăm această situaţie în primul rând prin faptul că Fundaţia Baylor desfăşoară în Dobrogea un program de depistare activă a infecţiei cu HIV. Depistarea activă a infecţiei cu HIV este foarte importantă pentru o comunitate care doreşte să controleze şi să reducă riscul de transmitere a acestui virus!Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă pentru Europa: numărul de noi infecţii cu HIV înregistrează şi în 2018, continuând tendinţa manifestată începând cu 2015, o creştere constantă. Depistarea activă a infecţiei permite diagnosticarea într-o fază timpurie, permiţând atât o gestionare mai bună a stării generale de sănătate a fiecărui pacient cât şi diminuarea riscului de transmitere a HIV. Noi credem că se impune extinderea acestor practici la nivel naţional,” a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.
Mihaela Bogdan, director al Programului de Consiliere şi Testare Voluntară, ne-a furnizat mai multe detalii cu privire la rezultatele înregistrate în prima jumătate a acestui an: „Au fost testate pentru depistarea infecţiei cu HIV 4056 persoane la Fundaţia Baylor în perioada ianuarie – iunie 2018, fiind înregistrate 21 de teste reactive. Dintre acestea, infecţia cu HIV a fost depistată la 10 persoane şi reconfirmată la o alta. 
Deoarece mulţi pot identifica singuri riscurile de contactare a infecţiei, oamenii revin la Fundaţia Baylor pentru retestare:  dintre cele 11 noi cazuri depistate la Baylor, 3 persoane se testaseră anterior, în 2016 şi 2017, când au avut rezultat negativ, iar o a patra a solicitat o retestare pentru reconfirmarea diagnosticului. Din perspectiva riscurilor – comportament sexual, consum de droguri, risc profesional, contactarea infecţiei prin intermediul instrumentarului medical –  două persoane dintre cele nou diagnosticate au declarat că utilizează droguri injectabile, patru au avut contact sexual neprotejat cu persoane de sex opus care trăiesc cu HIV şi una se află în detenţie. La celelate şase persoane cărora le-a fost confirmată infecţia cu HIV, nu a putut fi identificată calea de transmitere.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com