Click pentru a te abona

4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului: apel la acțiune și angajament

183 Shares

Iniţiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică şi promovarea celor mai noi şi eficiente metode de a combate această boală.

Marcarea mondială a acestei zile are scopul de a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boala şi pentru a salva milioane de vieţi. Este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptată la Summitul Mondial împotriva Cancerului pentru Noul Mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer – IARC) sprijină Uniunea pentru Controlul Internaţional al Cancerului (Union for International Cancer Control – UICC) pentru a promova căile menite să diminueze povara globală a cancerului.

Motto-ul anului 2019 pentru lupta împotrica cancerului este: „Eu Sunt și voi fi”/#IAmAndIWill (!) iar anul acesta marchează în fapt lansarea campaniei care va dura 3 ani.  “Eu sunt și voi fi” este în mod clar un apel la acțiune și angajament. Reprezintă forța acțiunii individuale în influențarea viitorul. Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.

Peste opt milioane din întreaga lume mor în fiecare an din cauza cancerului, din care jumătate prematur, la vârste cuprinse între 30 şi 69 de ani, iar Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului ne oferă posibilitatea de a remarca importanţa unei colaborări între cercetători, profesionişti din domeniul sănătăţii, pacienţi, guverne, parteneri din societatea civilă, împotriva acestei boli.

“Oricine eşti, ai puterea de a reduce impactul cancerului asupra ta, asupra oamenilor pe care îi iubeşti şi asupra lumii. E timpul să te angajezi personal în acţiune”este îndemnul acestei zile și cred că este de datoria noastră să susținem și să ne implicăm în campanii de acest fel. Creșterea nivelului de educație, de conștientizare, prevenirea și tot mai multe și mai variate variante de  tratament ale acestei boli cumplite trebuie să fie permanent în atenția și preocupările noastre,

Deputat PSD, Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com