Click pentru a te abona

3,31% – rata şomajului în Județul Tulcea, noiembrie 2018

6 Shares

La sfârșitul lunii noiembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea erau înregistrați 2801 șomeri (din care 1282 femei), rata șomajului fiind de 3,11%

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,11%, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,2 pp.

Din totalul de 2801 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Tulcea, 780 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2021 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2015 șomeri provin din mediul rural și 786 sunt din mediul urban.

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total  
< 25 ani 406
între 25-29 255
între 30-39 457
între 40-49 674
între 50-55 520
peste 55 ani 489

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Tulcea (50,33%), urmat de cei cu studii primare (20,59%), iar 12,13% au absolvit liceul. Șomerii cu nivel de studii medii – submedii reprezintă 99,14% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 0,86%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 643 persoane foarte greu ocupabile, 1792 greu ocupabile, 237 mediu ocupabile, iar 129 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com