Click pentru a te abona

3 decembrie- Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (“International Day of People with Disability”)

*”Extrem de îngrijorător este faptul că, la nivel global, mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilități sunt copii, iar probabilitatea ca aceștia să se confrunte cu violența este de patru ori mai mare decât în rândul copiilor fără probleme”.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități (“International Day of People with Disability”)  este marcată în fiecare an, în data de 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

“Tema aleasă în acest an este “Promovarea participării persoanelor cu dizabilităţi şi a conducerii acestora: luarea de măsuri în cadrul Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030”

Așadar, obiectivul principal îl constituie  promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste personae, susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este obligația noastră de a ne schimba atitudinea față de acești oameni, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse medii de activitate” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

“Conform datelor transmise de  Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii, are în prezent anumite forme de dizabilitate, 80% dintre aceștia provin din țările în curs de dezvoltare, iar 50% nici măcar nu au acces la sistemul de îngrijire medicală. Extrem de îngrijorător este faptul că mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilități sunt copii, iar probabilitatea ca aceștia să se confrunte cu violența este de patru ori mai mare decât în rândul copiilor fără probleme.

Potrivit ONU, Agenda 2030 se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă”. „Persoanele cu dizabilități, atât în calitate de beneficiari, cât și ca agenți ai schimbării, pot accelera procesul de dezvoltare incluzivă și durabilă și pot promova o societate rezistentă pentru toți, inclusiv în contextul reducerii riscului de dezastre și a acțiunii umanitare și al dezvoltării urbane. Guvernele, persoanele cu dizabilități și organizațiile reprezentative, instituțiile academice și sectorul privat trebuie să funcționeze ca o ‘echipă’ pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG)

Reamintesc faptul că, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales pentru a face mai uşoară integrarea acestora pe piaţa muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare și reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităților și competențelor profesionale, Guvernul PSD a acordat  subvenții angajatorilor care încadrau în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară era de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi încadrată în muncă” a remarcat deputatul social democrat în declarația sa de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.