Click pentru a trimite e-mail

29 de ani de Rezervație a Biosferei. Acțiuni de conștientizare și educație ecologică împreună cu Prietenii Deltei

399 Shares

Prezentăm în deschiderea conferinței, semnificația datei de 1 Septembrie când sărbătorim cu toții Ziua RBDD,importanța și rolul Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru păstrarea acestui ținut unic în Europa în limitele impuse de legegile statului și de cele ale moralei fiecăruia dintre noi.Conferința va avea loc, în data de 1 Septembrie 2019, între orele 10.00 – 14.30. la Hotel Esplanada, Tulcea.
De asemenea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va marca aniversarea a 29 de ani de la declararea rezervației biosferei prin acțiuni de conștientizare și educație ecologică în cadrul Taberei Naționale de Educație ecologică ”Prietenii Deltei”, organizată de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Tulcea, la Centrul de agrement din Sulina, în perioada 28 august – 2 septembrie. În cadrul taberei la care participă tineri cu vârste între 14 și 20 de ani, reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării vor susține prezentări la Centrul de Vizitare din Sulina cu privire la importanța deosebită a valorilor naturale și culturale a Rezervației Biosferei Delta Dunării. La Crișan,
responsabilul Centrului de Informare și Educație Ecologică din localitate, va organiza în data de 1 Septembrie o activitate de marcare a importanței declarării Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu implicarea elevilor de la Școala Gimnazială din Crișan” a declarat Guvernatorul Administrației Biosferei Rezervației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Anul acesta, Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării va fi sărbătorită în cadrul Conferinței Naționale ”Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”, eveniment organizat în contextul unui proiect de conștientizare privind rolul râurilor în consolidarea comunităților durabile din România, derulat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul
Secretariatului General al Guvernului, împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Delta Dunării, una dintre cele mai întinse delte de pe continentul european și, totodată, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa, este cea mai reprezentativă arie naturală protejată din rețeaua națională care a dobândit triplu statut internațional.
În septembrie 1990, la recomandarea Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN) și ca urmare a strădaniilor unui grup de oameni de știință, Guvernul României a declarat întreaga Deltă a Dunării și unele zone învecinate însumând o suprafață totală de 580.000 ha, ca Rezervație a Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Valoarea patrimoniului natural al Rezervației Biosferei “Delta Dunării” a fost recunoscută prin includerea acesteia în rețeaua internațională a rezervațiilor biosferei, în cadrul programului UNESCO – “Omul și Biosfera” (1990), prin declararea ca zonă umedă de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor de apă și includerea în Lista
Convenției Ramsar (septembrie 1991), precum și prin includerea în Lista patrimoniului natural mondial – UNESCO (decembrie 1991).

În septembrie 2010, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a decis reînnoirea, pentru a doua oară și pentru o durată de 10 ani, a Diplomei Europene a Ariilor Protejate, acordată Rezervației Biosferei Delta Dunării în anul 2000.

În anul 2019, premergător expirării valabilității diplomei, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a primit în luna iulie vizita unui expert care a evaluat modul în care zona protejată a fost conservată, măsurile de protecție aplicate și eficiența acestora, îndeplinirea recomandărilor făcute de Consiliul de Miniștri, utilizări și activități socioeconomice, conectivitatea cu alte zone, etc. în vederea reînnoirii pentru încă zece ani” a mai spus Guvernatorul ARBDD, Cătălin Țibuleac.

Diploma Europeană a Ariilor Protejate, este una din cele mai prestigioase distincții din Europa, atât datorită criteriilor științifice care trebuie respectate, cât și mecanismului de monitorizare continuă a respectării acestora. Prin zonele sale umede care adăpostesc o floră și o faună extrem de diversă, Delta Dunării are o valoare biologică, peisagistică și
culturală deosebită pentru Europa. (foto 1 Daniel Petrescu)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com