Click pentru a te abona

27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului. Delta Dunării, o destinație de vacanță specială.

49 Shares

La 27 septembrie, cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului.

Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului UNWTO (1970).

Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. UNWTO a dorit ca prin organizarea diferitelor evenimente cu acest prilej să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.
Reprezentanţii UNWTO stabilesc o temă anuală de dezbatere şi o ţară gazdă în fiecare an, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. Tema propusă pentru 2018 este “Turismul şi transformarea digitală”.

Secretarul General al ONU, António Guterres, a spus: “Amploarea largă a turismului în multe sectoare, de la infrastructură şi energie până la transport şi salubritate, precum şi impactul său imens asupra creării de locuri de muncă, contribuie vital la Agenda pentru Dezvoltare Durabilă din 2030. În acelaşi timp, turismul joacă un rol esenţial în avansarea înţelegerii culturale şi apropierea oamenilor”. De Ziua Mondială a Turismului, Secretarul General al ONU invită guvernele să sprijine tehnologiile digitale care pot transforma modul în care călătorim, reduc povara ecologică a turismului şi aduc beneficii tuturora.“Asociația de Management alături de partenerii privați și alături de unitățile administrativ teritoriale (Consiliul Județean, primăriile, etc) au demarat la începutul acestui an o campanie agresivă de promovare a Deltei Dunării și a Dobrogei de Nord, campanie care a început odată cu organizarea la Târgul de Turism al României de la București din februarie și care a continuat cu evenimente și acțiuni (infotrip-uri, bloggeri, ziariști străini) care au condus la o creștere vizibilă a numărului de turiști și nu doar în luna iunie ci și în aprilie și mai. Turismul în Deltă nu este un turism de masă, este un turism responsabil și lent, un turism de natură, de vizitare. În acest context elementele de tradiție și multiculturalitate se îmbină perfect cu natura și cu ceea ce oferă destinația turistică” ține să sublinieze Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD. Și apasă pe fiecare cuvânt pe care-l rostește.” spune Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com