Click pentru a te abona

25 moiembrie – Ziua Internațională a Eliminării Violenței împotriva Femeilor. “Femeile agresate trebuie să aibă la dispoziție cât mai multe mijloace legale pentru a lupta împotriva agresorilor”

0 Shares

*”Nu voi adresa urări, deoarece nu este, încă, cazul, dar vreau să asigur toate femeile din România că îmi voi dedica toate eforturile și energia pentru crea pârghiile legislative necesare, astfel încât femeile agresate să aibă la dispoziție cât mai multe mijloace pentru a lupta împotriva agresorilor”

“În calitate de membru al Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen, consider că este de datoria mea să marchez această zi printr-o declarație politică pe care urmează să o citesc în Parlament” ne-a spus deputatul social democrat, Mirela Furtună.

“Ziua Internațională a Eliminării Violenței împotriva Femeilor a fost consacrată relativ recent la nivel mondial și european. Astfel, în 1999 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția Adunării Generale nr.54/134 prin care a fost consacrată la nivel universal această zi.

De asemenea, Consiliul Europei a adoptat Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, la Istambul, pe 11 mai 2011, Convenție ratificată de România prin Legea nr.30/2016.

Dar nu am venit astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a vorbi de Convenții și Rezoluții, oricât de importante ar fi acestea, ci despre situația dramatică în care se află foarte multe femei din Europa acum, în secolul 21, pe continentul care are cele mai multe măsuri de combatere a acestui flagel.

Din statisticile Uniunii Europene rezultă că una din trei femei a fost victima unui act de violenţă sexuală sau fizică şi una din două femei a suferit în urma hărțuirii sexuale.

Aceste statistici dau fiori reci oricărei persoane care are o minimă conștiință și moralitate. În spatele fiecărui caz de violență împotriva femeii se află o poveste reală, o persoană care va rămâne marcată și care, de multe ori, este ignorată de societate.

Opinia publică din România nu acordă atât de multă atenție acestui flagel și trece foarte repede peste astfel de cazuri, poate pentru că a devenit, din păcate, oarecum imună, fiind mult prea multe cazuri de acest gen.

Vreau să subliniez faptul că violența împotriva femeilor are un impact negativ atât din punct de vedere al vieții sociale, cât și din punct de vedere al vieții economice.

Chiar dacă nu credem, un act de violență săvârșit asupra unei femei are un impact negativ indirect asupra noastră a tuturor.

De aceea, prin marcarea zilei de 25 noiembrie, trebuie să tragem un semnal puternic că astfel de acte nu mai sunt tolerate, că trebuie să acordăm mai mult sprijin femeilor aflate în situații de acest gen, și că trebuie să fim mai receptivi și să luăm atitudine împotriva acestui flagel. În caz contrar, vom fi părtași la actele de vilolență, vom fi și noi vinovați pentru că am tăcut, pentru că nu am intervenit, pentru că am considerat că nu este treaba noastră.

În acest sens, salut decizia Guvernului de a introduce în Programul de Guvernare, în Capitolul Politici publice în domeniul muncii și justiției sociale, a punctului 8: Respect și demnitate pentru femei.

Mai mult, salut înființarea Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen, din cadrul Comisiei pentru politică externă, cu scopul de a deveni un factor ce grăbește și facilitează rezolvarea problemelor de acest gen, care reprezintă un pas înainte făcut de Parlament în adresarea acestui flagel.

Nu voi adresa urări, deoarece nu este, încă, cazul, dar vreau să asigur toate femeile din România că îmi voi dedica toate eforturile și energia pentru crea pârghiile legislative necesare, astfel încât femeile agresate să aibă la dispoziție cât mai multe mijloace pentru a lupta împotriva agresorilor” (declarație de presă, deputat Mirela Furtună)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com