Click pentru a te abona

24 Octombrie, Ziua Națiunilor Unite: să lucrăm în comun pentru pace, dezvoltare şi drepturile omului

132 Shares

*Este un timp de reflecţie la ce putem face mai mult pentru a realiza viziunea noastră pentru o lume mai bună. Să ne ridicăm la înălţimea idealurilor fondatoare şi să lucrăm în comun pentru pace, dezvoltare şi drepturile omului. 

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) este cea mai importantă organizaţie internaţională. Fondată în 1945, după cel de-al Doilea Război Mondial, cuprinde astăzi 193 de state membre. Înființarea acesteia a constat în semnarea, de către membrii fondatori, a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit acestui document, ONU are misiunea de a asigura „pacea mondială”, „respectarea drepturilor omului”, „cooperarea internaţională” şi „respectarea dreptului internaţional”. Sediul central al organizaţiei este la New York.

În 1947, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat 24 octombrie, ziua aniversară a Cartei Naţiunilor Unite, care „va fi dedicată informării popoarele din lume despre scopurile şi realizările Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

Ziua Naţiunilor Unite dă ocazia de a recunoşte cât de mult contribuie Organizaţia Naţiunilor Unite la pacea şi progresul general. Este un timp de reflecţie la ce putem face mai mult pentru a realiza viziunea noastră pentru o lume mai bună. Să ne ridicăm la înălţimea idealurilor fondatoare şi să lucrăm în comun pentru pace, dezvoltare şi drepturile omului. România va rămane în continuare unul dintre membrii săi angajaţi şi îşi propune să aducă o contribuţie semnificativă la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, la promovarea democraţiei şi a drepturilor omului şi la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare economicã şi socială.

Cele mai recente dezbateri din organizaţia mondială privind relaţiile dintre ONU şi organizaţiile regionale au evidenţiat faptul că acestea trebuie să fie fundamentate pe principiile complementarităţii şi sprijinului reciproc. Această temă reprezintă, de altfel, alături de reforma ONU, unul dintre obiectivele urmărite, cu prioritate, de România în cadrul organizaţiei.

Prin toate demersurile sale, inclusiv din perspectiva de membru al Uniunii Europene, România îşi concentrează, în mod constant, toate resursele politice şi diplomatice pentru reflectarea intereselor sale naţionale în procesul de consolidare a profilului său politic regional şi global.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com