Click pentru a trimite e-mail

24 mai 1875- 2018: 143 de ani de Liberalism Românesc

Ziua de 24 mai 1875 aducea cu sine nașterea liberalismului românesc. Un partid politic ale cărui baze au fost puse de elite intelectuale ale neamului nostru.Printre fondatori amintim cu mare evlavie și recunoștință pe înaintașii noștri: Ion C. Brătianu, Ion Câmpineanu, Pache Protopopescu, C. A. Rosetti, Mihail Kogălniceanu.

Ei au format comitetul director cu primul președinte I.C Brătianu în a cărui guvernare România și-a obținut și declarat independența, iar în 1892 a fost singurul și primul partid care a pledat pentru sufragiul universal.

În perioada interbelică, sub guvernarea liberală s-a promovat reforma agrară, organizarea administrativă unitară,  nouă legislație electorală și măsuri de refacere a economiei, toate sub principiul ‚’’Prin noi înșine”, care a rămas și astăzi deviza Partidului Național Liberal.

Anul 2014 este marcat de venirea la conducerea țării a primului președinte liberal din istoria partidului, fiind o încununare a muncii liberalismului românesc.

Astăzi Partidul Național Liberal prin aleșii locali, parlamentari, membrii și simpatizanți este a doua forță politică din țară și cel mai fervent opozant al actualei guvernări, amendând prin mijloace democratice derapajele guvernării ALDE- PSD .

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.