Click pentru a te abona

24 August 2018: 27 ani de Independență pentru Ucraina, 100 de ani de la renașterea statalității ucrainene

12 Shares

Pe 24 august 1991, Ucraina a ieşit din componenţa URSS, şi s-a declarat stat independent şi democratic, prin Declarația de Independență adoptată de parlamentul de la Kiev.

“Pe 24 August Ucraina sărbătorește 27 ani de la adoptarea Declarației de Independență, moment important și pentru Uniunea Ucrainenilor din România care consideră acest eveniment remarcabil ca fiind un moment important în istoria contemporană a Ucrainei.

Salut cu respect și adresez cele mai calde urări de sănătate și perspectiva unei dezvoltări socio-economice bazată pe un fundament real. Salut, deasemenea, dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Ucraina și România prin numeroasele proiecte transfrontaliere ce urmează linia finanțării europene, proiecte menite să resolve unele dintre problemele de mediu din zonă și să dezvolte cu fiecare an care trece relatiile de bună vecinătate dintre cele două state, relațiile economice, culturale, de turism și educație. Am militat și continui să susțin studiul limbii române în comunitățile de români din Ucraina și cred că acest lucru a intrat deja pe un culoar de normalitate.

În România trăiesc peste 50.000 de ucraineni, iar o bună parte dintre ei trăiesc de câteva generații în Dobrogea și în Delta Dunării în deplină înțelegere, armonie și prietenie cu toate celelalte comunități etnice, cu oamenii locurilor aflați aici din tată-n fiu din toate timpurile.

La Mulți Ani, Ucraina! La Mulți Ani, dragi ucraineni! ” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților cu prilejul celei de-a 19-a aniversări a Independenței Ucrainei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com