Click pentru a trimite e-mail

21 februarie este Ziua Internațională a Limbii Materne: O sărbătoare deosebită datorită scopului pentru care a fost aleasă!

A sărbători limba maternă înseamnă a te respecta ca etnic, a te mândri că aparții unei minorități naționale, păstrându-ți totodată identitatea ca cetățean!

Limba maternă ne unește! Când vorbim în limba maternă? De dor, acasă, cu părinții și bunicii, cu copiii și nepoții! Când vrem să îi încurajăm pe copiii sau tinerii noștri să o învețe și să o vorbească și între ei! De aceea, manualele, lecțiile, culegerile, cărțile, concursurile, olimpiadele în limba maternă sunt un izvor de învățătură și inspirație. Cu această ocazie, urez succes tuturor participanților la Concursul școlar național „Istoria și tradițiile rușilor lipoveni” de la Brăila!

Doar încurajând și promovând limba maternă în rândurile noii generații vom reuși să ne păstrăm comunitatea ca etnie și ca instituție.
Nu trebuie să dăm uitării nici comorile folclorice, tradițiile și obiceiurile păstrate de bunicii și străbunicii noștri, din orice regiune a țării provin! Frumusețea limbii materne vorbite de bătrâni e neîntrecută!

Limba maternă nu este o obligație, nu trebuie sa devină o povară! A o vorbi trebuie sa devină o datorie pentru a ne aminti întotdeauna cine am fost, suntem și vom fi – etnici ruși lipoveni!

*

Vineri, 21 februarie 2020, se defășoară la Brăila Concursul școlar național „Istoria și tradițiile rușilor lipoveni”, organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și Ministerul Educației și Cercetării.

Tema principală a concursului – obiceiurile de nuntă la rușii lipoveni – are menirea de a deschide noi idei și piste de cercetare ale uneia dintre cele mai fascinante tradiții specifice etniei noastre.

Urez succes tuturor participanților la concurs – celor peste 60 de elevi și cadre didactice din județele Tulcea, Iași, Constanța, Suceava și Brăila, dar și membrilor Comisiei Centrale, condusă de prof. univ. dr. Leonte Ivanov din Iași.

Deputat CRLR Andrian Ampleev

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.