Click pentru a te abona

19 noi DCI pentru afecțiuni respiratorii, boli rare, afecțiuni onco-hematologice sau diabet zaharat pe lista asiguraților

3 Shares

“Guvernul a aprobat, Lista cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală completarea cu 19 noi denumiri comune internaţionale (DCI) a listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi în cadrul programelor naţionale de sănătate” a declarat ec.Eugenia Vasile, Preşedinte Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea.

“Astfel, în listă au fost introduse necondiţionat 13 DCI cu finanţare din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) cu indicaţii în afecţiuni respiratorii, boli rare (boala Gaucher şi amiotrofia musculară spinală), psoriazis cronic sever, lupus sistemic, afecţiuni onco-hematologice şi diabet zaharat.

Alte 5 DCI inovative, pentru care s-au încheiat contracte cost-volum, au fost incluse condiţionat în sublista C pentru psoriazis cronic sever şi afecţiuni oncologice- Programul Naţional de Oncologie – PNS 3, astfel : Ipilimumabum, Pembrolizumabum, Ramucirumabum, Bevacizumabum, Panobinostatum şi DCI – Ustekinumabum în cadrul Sublistei C-Sectiunea C1-G31F „Psoriazis cronic sever (în placi)”. Cu excepţia DCI-ului Panobinostatum, toate celelalte medicamente se eliberează prin farmaciile cu circuit închis;

Prin acelaşi act normativ, în cadrul Programului naţional de boli transmisibile (Subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere), Programului naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare şi sepsis sever (tratamentul medicamentos al bolnavilor cu boli neurologice inflamator-imun si sindromul de imunodeficienţă primară) şi Programului naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană (pentru transplantul medular si transplantul renal, transplantul combinat de rinichi şi pancreas) a fost inclusă o nouă imunoglobulină normală umană cu administrare subcutanată.

Am solicitat Spitalului Judeţean de Urgentă Tulcea, să ne transmită până la data de 25.06.2018 pe baza datelor istorice şi experienţei clinice:

estimarea numărul de pacienţi pentru noile medicamente ce fac obiectul contractelor cost-volum pe aria terapeutică oncologică care se eliberează prin farmaciile cu circuit închis – Ramucirumabum, Pembrolizumabum (cancer bronho-pulmonar şi melanom), Ipilimumabum şi Bevacizumabum (neoplasm ovarian al trompelor uterine şi neoplasm peritoneal primar);

necesarul de finanţare până la sfârşitul anului 2018 (aproximativ 5 luni) pentru cele 4 noi medicamente, pornind de la numărul de pacienţi estimaţi, costul mediu/pacient pe fiecare medicament astfel încât, începând cu luna iulie 2018 să poată fi demarată procedura de achiziţie a medicamentelor ce fac obiectul contractelor cost-volum, la nivelul preţului de achiziţie care nu poate depăşi preţul de decontare.

Aceasta este cea de-a doua extindere a listei medicamentelor compensate în decurs de doar două luni, fapt care confirmă interesul şi preocuparea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice de a creşte accesul pacienţilor la tratamente de ultimă oră.

Precizăm ca nu avem liste de aşteptare în acordarea tratamentelor  de acest tip şi că pentru afecţiunile oncologice înregistrăm în primele 5 luni un consum mediu lunar de 187.399 lei” a declarat Preşedinte Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea într-un comunicat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com