Click pentru a trimite e-mail

18 Decembrie, Ziua națională a statului Qatar. Dialogul româno-qatarez la nivel parlamentar a început. Previziuni pozitive pentru județul Tulcea în 2018.

untitled-2Statul Qatar sărbătoreşte, la 18 decembrie, Ziua naţională, respectiv întemeierea Qatarului ca entitate statală, în 1878. Emirat arab în sud-vestul Asiei, ocupă teritoriul Peninsulei Qatar, aflată pe coasta de nord a Peninsulei Arabe. Are graniţă terestră doar cu Arabia Saudită la sud, în rest teritoriul este înconjurat de apele Golfului Persic. Peninsula are doar 160 km lungime, iar lăţimea cuprinsă între 55 şi 80 km.

În calitate de Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar, deputatul PSD, Mirela Furtună, ne-a oferit o declarație de presă cu prilejul Zilei naționale a statului Qatar:

“Doresc să exprim admirația și respectul nostru pentru realizările statului Qatar, să adresez felicitările noastre pentru evoluția pozitivă în dezvoltarea economică, a turismului, a culturii. Noi am avut de curând o întâlnire cu Excelența Sa, Ambasadorul Statului Qatar în România, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, prilej cu care am salutat nivelul excelent al relațiilor româno-qatareze care vizează consolidarea și extinderea relațiilor bilaterale dintre cele două țări și ne-am exprimat deschiderea pentru a începe dialogul româno-qatarez la nivel parlamentar în special la nivel politic și diplomatic pentru un impact cât mai bun asupra cooperării economice dintre România și Qatar. Aș vrea să reamintesc faptul că Excelența Sa, domnul ambassador, a subliniat interesul părții qatareze de intensificare a schimburilor economice și comerciale dintre România și Statul Qatar, țara noastră reprezentând un punct strategic de acces pe piața europeană. Printre domeniile cu potențial puternic de colaborare, au fost evocate: industria alimentară și securitatea alimentară, turismul, energia, transportul maritim.

mirela-qatar01

Readuc în actualitate cu acest prilej, faptul că Excelența Sa, Ambasadorul Statului Qatar în România, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi a răspuns afirmativ invitației oficiale venite din partea Consiliului Județean Tulcea de a efectua o vizită în județul Tulcea pentru o serie de discuții privind oportunități de afaceri din această zonă a României. Vizita urmează să se desfășoare anul viitor, în 2018.

Urez un călduros “La mulți ani”, Statului Qatar și cetățenilor săi”. Deputat Mirela Furtună, Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu statul Qatar.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.