Click pentru a te abona

160 de ani de Unire: o horă mare cât inima țării de frumoasă și de puternică, la fiecare început de an

155 Shares

Alexandru Ioan Cuza (n. 20 martie 1820, Bârlad, Moldova – d. 15 mai 1873, Heidelberg, Imperiul German) a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. A participat activ la mișcarea revoluționară de la 1848 din Moldova și la lupta pentru unirea Principatelor.

 

La 5 ianuarie 1859, Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie 1859 și al Țării Românești, înfăptuindu-se astfel unirea celor două principate. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza rămâne unul dintre cei mai valoroși și mai vizionari oameni de stat pe care l-a avut statul român.

„Alegându-te pre tine Domn în tara noastră, noi am vrut să arătăm lumii aceea ce toată țara dorește: la legi noua, om nou. O, Doamne! Mare și frumoasă îți este misiunea! Constitutia din august însemneaza o epocă nouă și Măria ta ești chemat să o deschizi. Fii dar omul epocei, fă ca legea să înlocuiască arbitrariul, fă ca legea să fie tare, iar Tu, Măria Ta, ca Domn, fii bun și blând, fii bun mai ales pentru aceia pentru care mai toți Domnii trecuți au fost nepăsatori sau răi. (…) Fă, dar, ca domnia ta să fie cu totul de pace și de dreptate; împacă patimile și urile dintre noi și reintrodu în mijlocul nostru stramoșeasca frăție” spunea Mihail Kogălniceanu atunci.

La 160 de ani de la actul memorabil al Unirii Principatelor Române, ne regăsim împreună în jurul tricolorului nostru și întindem hora mare a românilor uniți și solidari, indiferent de faptul că suntem sau nu oameni politici. Unirea noastră astăzi și în momentele importante când interesul României este interesul nostru comun, înseamnă o Românie unită, puternică și prosperă. Eu cred că așa ar trebui să fie pe vecie.

Nu este un clișeu, nu este o lozincă: eu chiar sunt mândră că sunt româncă, sunt mândră de istoria pe care a scris-o acest popor, sunt mândră că putem să întindem o horă mare cât inima țării de frumoasă și de puternică la fiecare început de an.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Mirela Furtună Deputat PSD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com