Click pentru a te abona

16 Noiembrie, Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România. “Ne-am propus să continuăm demersurile de înscriere a elementelor naționale în Patrimoniul UNESCO” (Deputat Lucian Simion)

0 Shares

Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România a fost instituită prin Legea nr. 160/2013  și și-a propus printre altele promovarea elementelor noastre de patrimoniu mondial, pentru o mai bună cunoaștere a acestora, precum și locul pe care îl ocupă cultura română în cadrul valorilor culturale internaționale, să evidențieze necesitatea protejării și conservării acestora, oferindu-se, în același timp, și un plus de imagine la nivel internațional.

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO al cărei membru sunt, și-a propus, ca printr-o multitudine de acțiuni să promoveze imaginea României pe plan internațional. Pentru realizarea acestor deziderate, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO consideră că este necesară elaborarea unei strategii naționale, susținute de efortul conjugat al tuturor instituțiilor naționale implicate în problematica UNESCO.

Trebuie să subliniez faptul că România este una dintre țările care își respectă angajamentele luate la nivel UNESCO. De aceea considerăm ca ar trebui să avem o reprezentare mai bună în structurile UNESCO și, în același timp, să continuăm în mod profesionist, cu argumente solide, demersurile de înscriere a elementelor naționale importante în Patrimoniul UNESCO și să susținem măsurile de protecție și conservare a monumentelor care sunt în Listă, dar sunt în pericol de a fi excluse.

Aș vrea să mai adaug faptul că în cadrul celei de-a 12-a sesiuni a Comitetului interguvernamental de salvgardare a patrimoniului cultural imaterial, ce va avea loc în Republica Coreea, Jeju, în perioada 4 — 9 decembrie 2017, se va discuta propunerea de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial Imaterial a dosarului multinațional România — Bulgaria — Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei — Republica Moldova privind Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” ne-a declarat deputatul social-democrat cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

România are înscrise, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO, situl natural Rezervația Biosferei Delta Dunării (1991) și  șase obiective culturale, respectiv biserici cu pictură murală din nordul Moldovei din prima jumătate a secolului al XVI-lea (1993), Mănăstirea Hurezi (1993), sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), cetățile dacice din Munții Orăștiei (1999), centrul istoric Sighișoara (1999), ansamblul bisericilor de lemn din Maramureș (1999) . În iulie 2017, mai multe păduri seculare de fag din România și din alte 11 țări europene au fost incluse, la cea de-a 41-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial de la Cracovia, pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com