Click pentru a te abona

16 Mai – Ziua Mondială a bolii Celiace. Campanie de conștientizare a unei boli cu peste 300 de simptome.

0 Shares

“Comisia pentru sănătate și familie împreună cu Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) a organizat astăzi, 16 mai a.c., o campanie de conștientizare, de informare despre existența bolii celiace și pericolele care pot apărea. Am participat împreună cu colegii mei la această campanie care a constat în informare și testare propriu-zisă,  în prezența personalului specializat de la Centrul de Management pentru Boala Celiacă” ne-a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar am Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Sunt foarte multe lucruri de știut despre această boală numită şi enteropatie glutenică sau intoleranţă la gluten, o afecţiune autoimună multifactorială care apare de regulă la persoane cu predispoziţie genetică şi este declanşată de consumul alimentelor ce conţin gluten. O suferință destul de bine ascunsă care mai este cunoscută și drept “boala cameleon” care are peste 300 de simptome și afecțiuni asociate.

Cred că este foarte important pentru noi toți să știm despre existența acestei boli, să avem grijă de copiii noștri, să cerem medicilor testul pentru depistarea acestei afecțiuni pentru a avea toate informațiile în timp util, pentru că vorbim despre o boală care poate apărea la orice vârsta, preponderent la copii și la femei dar nu ocolește nici bărbaţii și care afectează cca.1% din populație. Dacă este nediagnosticată, se ajunge la subnutriție şi chiar la complicaţii severe cum ar fi limfomul intestinal.

Am aflat multe lucruri despre această afecțiune în cadrul acțiunii de astăzi și vreau să trag un semnal de alarmă și să vă rog să mergeți la medic și să cereți aceste investigații. Deasemenea, Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Aveți grijă de sănătatea copiilor, a familiei dumneavoastră pentru că așa aveți grijă și de dumneavoastră” a concluzionat deputatul Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com