Click pentru a te abona

140 de ani de la Unirea  Dobrogei cu România: Carol I și Ferdinand I – Regii care au creat România Mare

24 Shares

Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea vă invită miercuri, 14 noiembrie 2018, orele 10.30, la vernisajul expoziţiei :

Carol I și Ferdinand I – Regii  care au creat România Mare,

organizată cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la Unirea  Dobrogei cu România şi a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Manifestatea este realizată în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, Arhivele Naționale ale României, Biroul Județean Tulcea al Arhivelor Naționale și Asociația Națională a Veteranilor de Război Tulcea și face parte din proiectul Dobrogea în contextul Marii Uniri, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

În cadrul expoziţiei se regăsesc piese de artă plastică şi decorativă din colecțiile Muzeului Național Peleș dar și un bogat material constituit din documente, carte veche, fotografii, ziare, medalii, plachete, monede din colecțiile ICEM Tulcea care ilustrează istoria familiei regale române și implicarea acesteia în evoluția teritoriului dintre Dunăre și Mare, după revenirea acestuia la România.

Printre exponate se remarcă portretele Regelui Carol I, Reginei Elisabeta, operele pictorilor Alfred Schwartz, respectiv Martin Finkelstein, și cel al Principesei Maria, precum și cele două tezaure care cuprind prima monedă națională a României, leul, monede emise în perioada 1874-1914.

Expoziția va putea fi vizionată în perioada 14 noiembrie 2018 – 30 mai 2019 la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentului în Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com