Click pentru a trimite e-mail

132 de ani: Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” la ceas de sărbătoare

0 Shares

Evenimentul a fost marcat de “Gala Premiilor de Excelență ale Colegiului Dobrogean Spiru Haret”.

La eveniment au fost prezente numeroase cadre didactice, foști și actuali elevi, reprezentanți ai administrației publice care au vorbit despre deja istorica instituție de învățământ, au evocat momente importante ale existenței ei, au asistat  la premierea  olimpicilor și la un spectacol artistic reușit, pregătit de grupurile care activează în cadrul colegiului.

spiru03spiru02

“Şcoala, văzută într-o imagine generică, este o avere. O avere naţională. În ciuda vitregiilor prin care trece şi de care istoria nu o prea iartă, ea – printr-o forţă divină, învingând piedici dintre cele mai diverse şi mai neaşteptate – formează generaţiile, care dau substanţă şi concreteţe timpului trăirii, validează idealuri şi anunţă mereu izbânda viitorului. Există momente în care ne dăm seama că şcoala nu e doar o „prioritate naţională” furată de discursuri demagogice, ci o prioritate a istoriei, a timpului care devine istorie.

Acest fapt poate fi constatat şi astăzi, când Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” sărbătoreşte împlinirea a 132 de ani de istorie, dovadă a unei vechi fiinţări a spiritului erudit al culturii tulcene, a dorinţelor şi sacrificiilor făcute de românii din nordul Dobrogei pentru şcoală şi pentru propăşire culturală. Parcursul de la gimnaziu real de băieţi, la  şcoală secundară, liceu teoretic de băieţi, liceu mixt, şcoală medie, liceu de cultură generală, liceu şi apoi la colegiu dobrogean este cât se poate de semnificativ.

Scopul învăţământului nu este numai instrucţiunea ci şi educaţiunea tinerimii; şi aceasta a doua parte este mai importantă şi mai grea de realizat decât cea dintâi- spunea marele Spiru Haret, cel al cărui nume îl poartă cu onoare, începând din 1971, cea mai veche şi onorabilă instituţie liceală din Tulcea. Şi, într-adevăr, de-a lungul timpului, educaţia şi instruirea au fost valorile care au mers preponderent mână în mână în activitatea şi evoluţia acestei şcoli, martore fiind generaţiile de oameni valoroşi care au ieşit de pe băncile acestui lăcaş de învăţământ. Astfel că, vorbind de excelenţă la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, mi-aş permite să spun, fără să exagerez, că e vorba de un pleonasm, Colegiul „Haret” fiind practic o definiţie a termenului excelenţă.”, a declarant, printre alții, Vasile Strat, vicepreședinte al Consiliului județean Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com