Click pentru a trimite e-mail

120 de specialiști pentru combaterea abandonului școlar și implementarea programului “A Doua Șansă” în județele Tulcea și Brăila

0 Shares

Untitled-2

20 de profesori, consilieri și tutori din județele Tulcea și Brăila au urmat cursuri speciale de formare pentru personalul suport implicat în dezvoltarea şi implementarea programelor de tip „A Doua Șansă”, educație remedială și învățare asistată, precum și de programe de prevenire a abandonului școlar, în perioadele 24 – 29 august 2014, 29 august – 3 septembrie 2014, la Brașov.

Desfășurarea acestor cursuri a fost facilitată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și cu Fundația pentru o societate deschisă, prin proiectul Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață- ACTIV.

Sesiunile de formare au avut o dimensiune practică. Timp de 5 zile, participanții și-au exersat abilitățile de proiectare și organizare a activităților de educație non-formală, au participat la activități de consiliere/dezvoltare personală, individuală și de grup, de educație remedială centrată pe elev.

”Dincolo de o programă școlară flexibilă, compactă, tinerii care au părăsit sistemul de educație trebuie să fie instruiți de dascăli care se adaptează nevoilor și așteptărilor acestora. Întoarcerea la școală nu trebuie să fie o povară, ci o experiență din care tânărul să recupereze cât mai multă informație. De aceea, proiectul inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea acordă o atenție deosebită profesorilor care lucrează în programe de tip A doua șansă, și în egală măsură, mediatorilor, consilierilor, tutorilor care lucrează cu elevi aflați în risc de abandon școlar.”, spune Dumitru Damian, Inspector General ISJ Tulcea și manager al proiectului.

Proiectul ACTIV contribuie la combaterea abandonului școlar în județele Tulcea și Brăila, prin consilierea a 200 de elevi și preșcolari aflați în risc de abandon, și a 100 de părinți. Totodată, proiectul readuce la școală 360 de tineri care nu au finalizat ciclul primar și secundar inferior de școlarizare.

Proiectul ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață- ACTIV” este implementat în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, de către Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și cu Fundația pentru o societate deschisă și este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com