Click pentru a te abona

12 septembrie: Ziua mondială a primului ajutor – pasul vital pentru a crește șansele reale de supraviețuire în situațiile neprevăzute cu care ne putem întâlni la fiecare pas.

4 Shares

În urmă cu aproximativ 150 de ani, o bătălie în nordul Italiei a dat naştere unei idei care a schimbat lumea. În 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, Henry Dunant, om de afaceri elveţian, venise în nordul Italiei, la 24 iunie, pentru a-l întâlni pe Napoleon al III-lea în interes de afaceri. Impresionat profund de victimele bătăliei, el a adunat oameni din satul învecinat şi a petrecut trei zile, fără întrerupere, pentru a îngriji răniţii. Cuvintele sale “Siamo tutti fratelli” (suntem cu toţii fraţi) au deschis inimile voluntarilor, care au îngrijit deopotrivă inamici şi compatrioţi.

Crucea Roşie Română are o tradiţie neîntreruptă de peste 143 de ani în acordarea primului ajutor de bază şi în pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie. Primul curs de bandaje a fost organizat în 1877, în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Roşie.

Primul ajutor nu înlocuieşte serviciile de urgenţă. Este un prim pas vital pentru asigurarea măsurilor eficiente şi rapide pentru a reduce accidentările grave şi pentru a creşte şansele de supravieţuire, un ajutor temporar acordat în caz de urgenţă pentru salvarea vieţii, prevenirea unor complicaţii ulterioare şi ameliorarea suferinţelor până în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervină, lucru binecunoscut de noi toți.

Iniţiată de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), care a trecut această zi în calendarul său de evenimente în 2000, ca fiind celebrată anual, în a doua zi de sâmbătă a lunii septembrie.

Anul acesta, mai mult decât oricând trebuie să ne alăturăm cu toții voluntarilor, să ne mobilizăm pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, pe cei mai săraci, singuri și neputincioși dintre semenii noștri.

Astăzi trebuie să ne încurajăm și să ne învățăm copiii cum să se comporte în acest an școlar prea plin de provocări. Astăzi, mai mult decât oricând trebuie să ne ajutăm semenii care trec, au trecut prin starea de infectat covid 19, să-i ajutăm pe cât posibil pe cei care ori nu cred că li se poate întâmpla lor, ori sunt mai degajați din fire, așadar, să-i ajutăm să înțeleagă că avem un pericol real, nevăzut cu care nu ne putem lupta decât cu inteligență și solidaritate.

FICR consideră că primul ajutor trebuie să fie accesibil tuturor, inclusiv celor mai vulnerabili, şi ar trebui să fie, de asemenea, o parte integrantă a unei abordări mai largi pentru dezvoltare.
Felicit din tot sufletul pe toți voluntarii care au acordat cu profesionalism și dăruire primul ajutor de-a lungul timpului și au fost salvate mii și mii de vieți!

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com