Click pentru a te abona

12 români veniți din Italia au fost testați pozitiv și internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

781 Shares

În noaptea de 27-28 Martie 2020 au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată cu 380 de români repatriați la cerere din zona Veneția, Italia care au intrat imediat în procedura de carantină instituționalizată în mai multe zone din țară conform protocolului stabilit de Grupul de Comunicare Strategică.

Toți au fost testați iar  astăzi, 28 Martie, 12 dintre cei aflați în carantină într-o localitate din Județul Constanța au fost depistați ca fiind pozitivi. Oamenii sunt asimptomatici dar au fost deja transportați cu izoletele la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Ceilalți români repatriați sunt în carantină instituționalizată pentru următoarele 14 zile. Măsurile de pază si ordine publică sunt asigurate conform procedurii impuse de Ordonanțele militare.

Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au comunicat faptul că fac toate eforturile în vederea facilitării revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, sunt afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații speciale, fără posibilități reale de a putea rămâne pe teritoriul Italiei.

„De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

781 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com