Click pentru a te abona

11 Milioane de euro din fonduri europene, finanțare pentru protejarea victimelor violenței domestice

360 Shares

A fost semnat la Guvernul României, Proiectul “Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă” estimat la 11 milioane de euro, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, fonduri cu care vor fi realizate locuinţe sociale organizate într-o reţea integrată la nivel naţional, în care victimele violenţei domestice să poată fi protejate, să primească asistenţă psihologică, juridică şi să locuiască o perioadă de timp până când vor putea duce o viaţă normală şi independentă.

Implementarea proiectului va avea loc pe parcursul a 48 de luni, perioadă în care peste 7.000 de persoane vor primi sprijin prin programe de formare profesională pentru a se integra profesional și social. Este esențial acest sprijin pentru că, în foarte multe cazuri, victimelor le este teamă să părăsească domiciliul tocmai pentru faptul că sunt dependente fin punct de vedere financiar de agresor,nu au un loc de muncă sau nu sunt lăsate să muncească.
Acest program va fi dezvoltat la nivel național, prin colaborare cu autoritățile locale.
Recuperarea unei victime depinde de resursele ei personale, intime, de gradul de reziliență față de incidentele violente. Extrem de grave sunt traumele dobândite de copiii martori la scenele violente, care suferă mult mai mult decât un adult pentru că nu sunt pregătiți să facă față acestor evenimente.

Vorbim despre o suferinţă nesfârşită care, fără intervenţie specializată, traumatizează profund viaţa persoanei abuzate. Sunt și femei agresate și bărbați agresați și copii agresați de către membri ai familiilor lor. Sunt victime sau agresori cu statut social public, cu studii superioare sau fără studii.

Indiferent de statutul lor social, acești oameni trebuie protejați și ajutați să-și recapete încrederea, speranța și demnitatea. Pentru că nu sunt singuri. Drept pentru care salut, susțin și doresc să mă implic cu responsabilitate în implementarea unor astfel de proiecte menite să aducă o rază de speranță pentru toate victimile violenței domestice.

Deputa Mirela Furtună

Membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României

Secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com