Click pentru a te abona

1,1 miliarde de euro finanțare europeană prin ITI Delta Dunării. Este pentru prima dată când România are un astfel de concept.

Lansare01

S-a lansat oficial Programul coordonării și implementării Instrumentului de Investiții Teritoriale Integrate (ITI) din cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării și a județului Tulcea. La eveniment au participat reprezentați ai Ministerului Fondurilor Europene, autoritățile administrației pulice ale județului Tulcea, specialiști, oameni de afaceri, primari, asociații neguvernamentale, jurnaliști.Teodorescu

“Este un eveniment major pentru viaţa social- economică a judeţului Tulcea” a spus Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. “Suma de finanțare pre-alocată prin aces Program ITI Delta Dunării reprezintă bugetul județului Tulcea pe 150 de ani. Vorbim despre o valoare foarte mare 1,142 miliarde de euro. S-au luat toate avizele, au semnat toate ministerele iar Comisia Europeană și-a luat angajamentul să ne dea acordul pentru infrastructura mare până la sfârșitul acestei luni. Avem proiecte prioritare pentru dezvoltarea județului nostru, al Dobrogei și, de ce nu, a României: podul peste Dunăre de la Măcin pentru care s-a deschis oferta pentru actualizarea studiului de fezabilitate urmând ca în toamnă să se scoată la licitație proiectului tehnic și execuția, Drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila pentru care s-a deschis oferta pentru studiul de fezabilitate din februarie, Modernizare și reabilitarea Porturilor Tulcea, Sulina, Isaccea, Măcin, Mahmudia, modernizarea Aeroportului Delta Dunării, infrastuctura de apă-canal, stații de epurare și canalizare pentru localitățile din deltă dar și zonele de la terasă care nu au încă finalizate astfel de utilități absolut necesare. Începem foarte curând construcția celor 60 de apartamente pentru medici…Consider că județul Tulcea a avut o șansă unică să poată finaliza Strategia Dunării și să beneficieze de un astfel de Instrument de Investiții Teritoriale Integrate” (Horia Teodorescu, Președinte al Consiliului Județean Tulcea).

Lucian“În calitate de Guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării, și de prefect al județului Tulcea atunci când au început discuțiile pentru realizarea acestui Instrument multifond, pot să vă spun că sunt mulțumit pentru că viitorul acestei zone unice pare a fi extrem de benefic pentru natură și pentru toate comunitățile urbane sau rurale, beneficiare ale unor fonduri la care nici nu au îndrăznit să viseze vreodată. Asta înseamnă dezvoltare și, evident, un standartd mai ridicat de viață. Astăzi ne aflăm în momentul când acest Instrument ITI de finanțare devine funcțional. Trebuie să ne mobilizăm, să colaborăm, să ne prioritizăm proiectele, să lucrăm mai mult și mai bine ca să putem atrage pentru dezvoltarea județului Tulcea toți acești bani europeni. Trebuie să facem proiecte concrete, viabile, proiecte pentru oamenii de astăzi și de mâine. Acum, când avem această oportunitate. (!)” a precizat în alocuțiunea sa Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Lucian Simion.

Eugen-Teodorovici-02“Este un proiect deosebit de important pentru noi ca națiune, dar și pentru întreaga Europă. Este un proiect cu o valoare de peste 1,1 miliarde de euro doar bani europeni. Este pentru prima dată când România are un astfel de concept. Este un proiect care va avea nevoie de un parteneriat extrem de pragmatic încheiat între autoritățile publice locale și toate celelalte entități care pot dezvolta astfel de proiecte (consultanță, firme, asociații). Este o responsabilitate uriașă și trebuie să ne-o asumăm cu simț de răspundere” a transmis printr-un mesaj filmat Ministrul Eugen Teodorovici (Ministrul Fondurilor Europene) care trebuia să se afle la Tulcea dar a fost nevoit să rămână lșa București pentru că tocmai i s-a propus portofoliul Ministerului de Finanțe.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.