Click pentru a te abona

1 Septembrie 2023: 5.000 pui de sturioni vor fi eliberați în Dunăre, la Isaccea

3.4K Shares

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, invită pe toți cei interesați vineri, 1 septembrie 2023, ora 10.00, la Isaccea, pe malul Dunării (km 100), 500 metri în amonte de Stația de Monitorizare a Sturionilor Isaccea (45.270440, 28.4971320), pentru a participa la aniversarea celor 33 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) printr-un eveniment inedit intitulat: „Vino și botează-ți sturionul!”

În cadrul evenimentului care se va desfășura la Isaccea, pe malul Dunării, vor fi eliberați în Dunăre 5.000 pui de sturioni din specia nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), marcați cu mărci individuale.

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării începând cu anul 2008, deoarece această zi marchează data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 983 din anul 1990, prin care întreaga Deltă a Dunării și unitățile geografice vecine au fost declarate rezervație a biosferei.

Sturion

Obiectivul general al proiectului este conservarea biodiversității prin implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru îmbunătățirea stării de conservare a populațiilor de pești migratori, sturioni și scrumbie din RBDD. Urmare activității de reproducere artificială desfășurate în săptămâna 24-28 aprilie 2023, parte a activităților prevăzute în cadrul proiectului, au rezultat pui de nisetru pentru popularea Dunării.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

3.4K Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com