Click pentru a te abona

1 Septembrie 2019: Ziua ARBDD se desfășoară sub genericul ”Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”

607 Shares

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării  și marchează data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 983 din anul 1990 prin care întreaga Deltă a Dunării şi zonele limitrofe au fost declarate rezervaţie a biosferei. Totodată a fost înfiinţată Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ca instituţie specializată să implementeze măsurile de management adecvate pentru conservarea patrimoniului natural şi dezvoltarea durabilă a regiunii.

România este parte la Convenţia Ramsar prin Legea nr. 5/1991 pentru ratificarea Convenției asupra zonelor umede de importanță internațională. Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este primul sit înscris de România pe lista Ramsar, astăzi ajungându-se la 19 situri desemnate ca zone umede de importanță internațională. Dar fie că vorbim despre mlaştini, turbării, râuri, lacuri sau zone costiere şi estuare, recife de corali sau orezării, trebuie să înţelegem că zonele umede sunt esenţiale pentru menţinerea biodiversităţii, aprovizionarea cu apă dulce, reducerea efectelor schimbărilor climatice, reîncărcarea pânzei freatice şi controlul inundaţiilor – şi multe alte aşa numite “servicii ecosistemice “.

Anul acesta, Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării este sărbătorită sub genericul ”Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”, eveniment organizat în contextul unui proiect de conștientizare privind rolul râurilor în consolidarea comunităților durabile din România, derulat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Cu acest prilej, marcam Ziua Rezervației Biosferei Deltei Dunării, căutăm soluții pentru ca apele României, vitale pentru noi toți, să fie mai protejate și mai curate, vom elabora ghiduri de bune practici pentru valorizarea potențialului hidrografic și vom propune lansarea unei Alianțe pentru AUR – o colaborare între administrație, comunități, societatea civilă și cetățeni pentru îngrijirea și utilizarea echitabilă a acestei bogății comune, apa.

Cu prilejul sărbătorii Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării doresc să transmit felicitări tuturor celor care se implică în fiecare zi în micile sau mai marile campanii dedicate aceste minuni a naturii, inclusă și protejată de Patrimoniul Mondial al Umanității, UNESCO. Mulțumesc pentru felul în care se implică în problematica Rezervației Biosferei Delta Dunării instituțiilor abilitate, ARBDD, ONG-urilor de profil, localnicilor din arealul deltaic, tuturor cetățenilor care se alătură campaniei de păstrare a acestei nestemate natural uriașe dăruită de către natură oamenilor. Felicitări tuturor!

Deputat Simion Lucian Eduard

Vicepresedinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Economic

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com