Click pentru a te abona

1 Octombrie-Ziua Internațională a persoanelor vârstnice: Guvernele lumii au datoria de a susține îmbătrânirea activă

Cei care au cunoscut viața cum nu se poate mai bine, vârstnicii, bătrânii noștri dragi, privesc totul cu calm, ştiu să cântărească fiecare decizie pe care urmează să o ia şi, totodată, transmit tuturor celor din jur starea aceea de siguranță și sfaturile cele mai bune. Așa s-o fi născut binecunoscuta expresie „Cine nu are bătrâni să-şi cumpere”.

Vă urez să aveți viață lungă, liniștită și multă bucurie împreună cu toți cei pe care-i iubiți și prețuiți cum doar voi știți să o faceți!
Guvernele lumii au datoria de a crea condiţiile favorabile îmbătrânirii active şi asigurării unui mod de viaţă autonom, prin asigurarea pensiilor, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, încurajarea învaţării pe tot parcursul vieţii, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, adaptarea locuinţelor la nevoile persoanelor vârstnice, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.

Uniunea Europeană se confruntă cu un fenomen deja, cel al îmbătrânirii populației. Potrivit unui studiu demografic publicat în anul 2015, de Oficiului European de Statistică (Eurostat), până în anul 2080, aproape 30% din cetățenii Uniunii Europene vor avea vârsta de 65 de ani sau peste.

În România, potrivit aceluiași studiu, segmentul populației vârstnice va înregistra o tendință accelerată de creștere. Acest fenomen al îmbătrânirii populației implică necesitatea acordării unei atenții sporite nevoilor speciale și problemelor cu care se confruntă persoanelor în vârstă, în special în privința riscului sărăciei și excluziunii sociale.

Deputat PNL Gudu Vasile

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.