Click pentru a te abona

Deputat Lucian Simion: Problemele tulcenilor pe agenda sesiunii parlamentare de toamnă. Urgențele din Delta Dunării

0 Shares

„A fost o vară fierbinte din toate punctele de vedere, au fost multe evenimente importante, multe dezbateri, au fost, evident, și zile de vacanță în care mi-am încărcat bateriile pentru a începe sesiunea de toamnă în Parlament, în forță” scrie parlamentarul tulcean Lucian Simion pe blogul său.

„Am o avut o serie de întâlniri cu primarii din Delta Dunării (Sulina, Sf. Gheorghe, Maliuc, Crișan, Chilia, Ceatalchioi) care au reiterat faptul că seceta, temperaturile extrem de ridicate din această vară au evedențiat odată în plus necesitatea decolmatărilor, a unei activități integrate de mentenanță și întreținerea canalelor. Vocile celor din Delta Dunării spun la unison că peștele este un produs tot mai deficitar și că trebuie declarant ca atare pentru a intra în Programele de susținere a proiectelor pentru finanțarea fermelor piscicole mici. Avem nevoie de subvenționarea acvaculturii pentru a valoriza, pentru a face funcționale cele 35 de mii de hectare de Amenajări picicole care nu sunt utilizate în conformitate cu destinația lor inițială.

Mă bucură faptul că fiecare comunitate din Delta Dunării a primit fonduri pentru drumurile comunale prin PNDL și că drumul Tulcea – Chilia prinde contur: a fost asumat de Consiliul Județean Tulcea care desfășoară deja procedurile specifice de proiectare și de execuție.

Le-am promis oamenilor deltei că după discuțiile cu reprezentanții INCDD și ARBDD voi elabora un proiect de lege menit să facă ordine în zona statutului plajelor de pe cordonul litoral Sulina, Sf. Gheorghe, Portița, Corbu, Vadu și Midia. Deasemenea, cred că se impune o inițiativă legislativă care să repare inechitățile Legii salarizării personalului care lucrează în administrația din Delta Dunării și care nu beneficiază de sporul de izolare de 20% deși aici condițiile sunt evidente și fără echivoc.

Nu în ultimul rând, am continuat discuțiile privind modificarea legislației referitoare la forța de muncă specializată, și mă refer în special la medici și la alte cadre de specialitate din domeniul sănătății, legislație care să ne permită angajarea acestor specialiști din Ucraina și Republica Moldova. Voi reveni asupra acestei probleme și în această sesiune parlamentară cu toate diligențele necesare pentru că nevoia de personal medical din Spitalul Județean de Urgențe Tulcea se acutizează cu fiecare zi care trece.

Biroctizarea excesivă, transparentizarea actului decizional, mai multă atenție față de problemele mărunte de zi cu zi ale oamenilor, mai multă dreptate, sunt chestiuni semnalate de tulcenii veniți la cabinetul parlamentar pentru audiențe”.

Parlamentarul tulcean, Lucian Simion, ne asigura că urmează o sesiune parlamentară  cu multe proiecte în lucru menite să vină în ajutorul cetățeanului.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com