Click pentru a te abona

Proiectul Navinatur – O experienţă reuşită în Delta Dunării

0 Shares

NaviNatur2În perioada 2011-2013, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a implementat împreună cu Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania, proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”. Acest proiect a fost finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU).

În perioada 10.06-13.06.2013 în Delta Dunării, în localitatea Sfântu Gheorghe, s-a desfăşurat etapa finală a proiectului NaviNatur. Copiii implicaţi în acest schimb de experienţă, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Sfântu Gheorghe şi ai Şcolii Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln din Germania, au participat la o vânătoare de comori, descoperite cu ajutorul GPS-ului. Această activitate s-a finalizat cu o festivitate de premiere a celor mai bune tururi GPS, create de copii.

Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania a implementat proiectul NaviNatur în 2 locaţii din România: Sighişoara şi Tulcea/Sf. Gheorghe.

Proiectul a început în anul 2011 iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune încărcate pe portalul www.navinatur.de.

Copiii implicaţi în acest proiect au avut posibilitatea de a interacţiona, socializa dar şi de a compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania.

Proiectul NaviNatur a abordat tematica dezvoltării durabile cu accent pe Rezervaţiile Naturale dintr-o perspectivă novatoare şi a presupus un parteneriat transnaţional. Acesta s-a dovedit a fi un proiect de succes şi partenerii implicaţi doresc să continue colaborarea şi pe viitor în vederea implementării de noi proiecte similare.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com