Click pentru a te abona

Slujbă la sfințirea Altarului de vară a Mănăstirii Uspenia, reședința episcopală a creștin- ortodocșilor de rit vechi din România, unica mănăstire de călugări de de rit vechi din lume

259 Shares

Mănăstirea Uspenia aflată la cca. 3 km de Slava Rusă din Judetul Tulcea, a fost înfiinţată prin sec. XVIII, de către un grup de credincioşi din Slava Rusă, care au construit mai întâi o o bisericuţă din lemn (1840).

Se spune că în valea dintre satele Slava Rusă, Slava Cercheză şi Fântâna Mare era un loc tocmai bun pentru o viață liniștită şi dacă la început au trăit ascunşi în pădure, ulterior şi-au construit şi al doilea locaș de închinăciune (1860)  Mănăstirea a fost sediu episcopal (1848), sub autoritatea mitropolitului de la Fântâna Albă şi, ulterior, sediu mitropolitan.

În a doua parte a sec. XIX, pe la1883  biserica de lemn a fost înlocuită de una de zid, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, reședința episcopală a creștin ortodocșilor de rit vechi din România, unica mănăstire de călugări de rit vechi din lume (conform Enciclopediei României).

În ziua de 9 August s-a sâvârșit slujba de sfințire a Altarului de vară a Mănăstirii Uspenia conform declarației deputatului Comunității Rușilor de Rit Vechi din România, Andrian Ampleev:

“Revin mereu cu drag în locul unde timpul are parcă mai multă răbdare cu oamenii iar liniștea este întreruptă doar de clopotul care invită la rugăciune. Pentru această zi de tihnă, prilejuită de slujba de sfințire a Altarului de vară de la Mănăstirea Uspenia, pentru întâmpinarea caldă și cuvintele sufletești îi mulțumesc Înaltpreasfinției Sale, arhiepiscopului Flavian de Slava, fiecărui reprezentant al clerului, prezent la sfânta liturghie, tuturor celor care m-au abordat cu încredere.
Un gând special de recunoștință corului Blagovestnik, condus de dascălul Vasile Lavrente din Carcaliu, care face din orice slujbă un moment de regăsire de sine și a propriilor tradiții psaltice”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com