Click pentru a te abona

Niculițel: Sfin­țenia ridică din nea­mul său pe omul ce s-a ase­­mănat cu Dum­ne­zeu, făcându-l lumină de iu­bire și credință

413 Shares

autor Geta Negrișanu

În fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Or­todoxă de pretutindeni prăznuiește pe Cuvioasa Maică Parascheva numită, mai cu seamă în Moldova, „Vinerea Mare”. Ca un simbol al unității Ortodoxiei de pre­tutindeni, viața de după moarte a Sfintei Pa­­rascheva arată că sfin­țenia ridică din nea­mul său pe omul ce s-a ase­­mănat cu Dum­ne­zeu, făcându-l lumină de iu­bire și apropiere între toți cei care măr­tu­ri­­sesc și viază întru aceeași credință. Mărturie des­pre cinstirea adusă de strămoșii noștri Sfin­tei Parascheva sunt bisericile ctitorite cu hra­­mul „Cuvioasa Parascheva” în Mol­­­dova, Dobrogea, Tran­silvania și Țara Ro­mâ­­nească.

La Niculițel, leagănul creștinătății dobrogene, Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți la biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Niculițel, cu prilejul hramului acestui lăcaș de cult.

Canonizarea Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1955. Tot atunci a fost stabilită şi data de prăznuire a Sfintei Parascheva, pe 14 octombrie.

În viața unei parohii hramul bisericii este unul extrem de important. Vă mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați dat-o de a lua contact cu credincioșii Parohiei Niculițel I.

Ortodoxismul este coloana principală a poporului român, este unul dintre principalii piloni ai societății noastre. Acesta este principalul imbold pe care l-am ascultat atunci când am decis să accept invitația de a participa la hramul Bisericii Sf. Parascheva.

Sf. Parascheva este una dintre cele mai importante figuri ale ortodoxismului, rămășițele sfinte aflându-se la Iași încă din secolul al XVII-lea, pelerinajul de la Iași fiind una dintre  cele mai importante manifestări ale Bisericii Ortodoxe Române. Sf. Parascheva reprezintă expresia renunțării la sine pentru a ajuta pe alții aflați mult mai în nevoie, aceasta fiind expresia doctrinei creștine.

Ne bucură numeroșii enoriași prezenți  în viața parohiei, și mai ales numărul mare de tineri care îmbrățișează și duc mai departe tradițiile, însușindu-și modul de viață al părinților lor“, a declarat președintele Horia Teodorescu prezent în mijlocul oamenilor veniți în număr mare la slujbă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com