Click pentru a te abona

Fregata „Regele Ferdinandˮ la exercițiul multinațional de luptă antisubmarin „Mavi Balina”, Turcia

38 Shares

Marea Mediterană, 2 octombrie, corespondență Căpitan-comandor Mihai EGOROV

“A trecut o săptămână de când fregata „Regele Ferdinandˮ a părăsit Portul Militar Constanţa, pentru a participa la exercițiul multinațional de luptă antisubmarin „Mavi Balina”, organizat de Forţele Navale ale Turciei.

După tranzitul Bosforului, valurile din Marea Marmara ne-au pregătit pentru o Egee foarte supărată, care a ţinut să ne arate cât poate fi de capricioasă. La ordinul comandantului şi prin grija comandantului secund şi al şefului de echipaj, toate materialele de pe navă au fost amarate astfel încât să nu existe pierderi. După 36 de ore mai puţin plăcute, am ajuns în portul Aksaz.

Prima fază a exerciţiului Mavi Balina a avut loc în portul Aksaz, acolo unde s-au desfăşurat şedinţele de planificare, pe diferite domenii, o conferinţă de presă – cu caracter închis – şi, de asemenea, refacerea plinurilor navei cu combustibil şi alimente. Tot aici, ne-am reîntâlnit cu echipajul fregatei olandeze „De Ruyter”, nava comandant a grupării permanente NATO din Marea Mediterană, SNMG-2, cu care fregata „Regele Ferdinand” a desfăşurat misiuni, în luna iulie, în Marea Neagră.

A doua etapă a exerciţiului a început ieri, odată cu ieşirea din port, şi se desfăşoară în estul Mării Mediterane. Fregata „Regele Ferdinand” participă la exerciţiu alături de 4 fregate, 2 corvete, un tanc de combustibil, 5 submarine, avioane şi elicoptere din Turcia. De asemenea, este implicată gruparea SNMG-2 prin fregatele „De Ruyter” din Olanda şi „Cristobal Colon” din Spania, dar şi fregata „Saif” din Pakistan, în timp ce SUA sunt implicate cu un avion de cercetare. Cu statut de observator, participă Algeria, Bahrain, Qatar, Kuweit şi Arabia Saudită.

Mavi Balina este un exerciţiu bianual organizat de Turcia, un exerciţiu cu specific antisubmarin, unde sunt aplicate şi antrenate procedurile standard de operare pentru asigurarea securității maritime regionale și combaterea amenințărilor subacvatice.

Comandorul Ioan Marian, comandantul fregatei „Regele Ferdinandˮ: „Reîntorcerea în Marea Mediterană ne oferă prilejul să demonstrăm nivelul de pregătire atins de echipajul fregatei «Regele Ferdinand» în acest an de instrucţie. Participăm acum la exerciţiul Mavi Balina. Este un exerciţiu complex antisubmarin, cu o participare a statelor NATO şi partenere, precum şi cu participarea grupării SNMG-2. Având în vedere amploarea exerciţiului atât ca arie de desfăşurare, cât şi ca număr de nave, submarine şi aeronave participante, el are o contribuţie importantă pentru menţinerea şi dezvoltarea abilităţilor membrilor echipajului la exerciţii antisubmarin. Exerciţiul ne ajută şi în a ne dezvolta capacităţile de acţiune în mediul internaţional, fapt ce ne va ajuta la operaţia SEA GUARDIAN.”

Prin participarea la acest exercițiu, echipajul fregatei Regele Ferdinand îşi demonstrează buna pregătire și contribuie, astfel, la punerea în practică a politicii de securitate a României şi îndeplinirea obiectivelor din Strategia de Securitate Naţională.

Dar, despre cum s-a desfăşurat această a doua etapă a exerciţiului Mavi Balina, în corespondenţa viitoare”. Căpitan-comandor Mihai EGOROV

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com