Click pentru a trimite e-mail

EVENIMENT: Laboratorul de robotică și inventică din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“, a fost realizat cu ajutorul donației lăsate prin testament de inginerul Ion Adamache, fost elev al liceului.

1K Shares

*O donație venită de nicăieri, de la un fost elev al liceului, Ion Adamache, cu mare iubire de Tulcea, pe care viața l-a dus departe de meleagurile dobrogene, tocmai în Canada, și care nu a uitat locurile dragi și a lăsat prin testament o sumă impresionantă pentru liceul tinereții lui. O donație ce a dat startul unui laborator de robotică, unde tinerii își pot etala priceperea.

*Cu prilejul inaugurării a fost realizată și o prezentare a echipei de robotică Epsilon a Colegiului Dobrogean Spiru Haret, precum și a concursului First Tech Challenge, la care echipa are deja experiență, obținând locul II la competitția demonstrativă organizată la Călărași cu robotul construit în cadrul laboratorului liceului. De asemenea, în sala de sport a liceului, a fost desfășurat un exercițiu demonstrativ cu robotul echipei Epsilon.

Joi, 13 februarie 2020 a fost inaugurat Laboratorul de robotică „Ion Adamache“ din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“. Investiția a fost realizată de această instituție de învățământ urmare a donației lăsată prin testament de către inginerul Ion Adamache, fost elev al liceului.

După cum a declarat conducerea liceului, în semn de omagiu pentru acest act neașteptat de benevolență, s-a hotărât, pe de o parte, realizarea unui laborator de robotică și inventică, care poarte numele inventatorului Ion Adamache, iar pe de altă parte, organizarea unei burse onorifice „Ion Adamache“, în cuantum de 200 de lei lunar, acordată unui elev care îndeplinește spiritul lui Ion Adamache, dar și ceea ce instituția consideră că înseamnă a fi elev la „Spiru Haret“. Bursa nu vizează în mod obligatoriu cel mai bun elev din școală, ci pe acela care dă dovada faptului că dorește să se autodepășească, un elev creativ și, nu în ultimul rând, un elev pentru care acești bani chiar reprezintă un ajutor.

Cu prilejul inaugurării a fost realizată și o prezentare a echipei de robotică Epsilon a Colegiului Dobrogean Spiru Haret, precum și a concursului First Tech Challenge, la care echipa are deja experiență, obținând locul II la competitția demonstrativă organizată la Călărași cu robotul construit în cadrul laboratorului liceului. De asemenea, în sala de sport a liceului, a fost desfășurat un exercițiu demonstrativ cu robotul echipei Epsilon.

„Mă întorc cu plăcere și emoție în sălile liceului Spiru C. Haret și mă bucur să văd atâția tineri minunați ce îmbracă haina de haretist. O donație venită de nicăieri, de la un fost elev al liceului, Ion Adamache, cu mare iubire de Tulcea, pe care viața l-a dus departe de meleagurile dobrogene, tocmai în Canada, și care nu a uitat locurile dragi și a lăsat prin testament o sumă impresionantă pentru liceul tinereții lui. O donație ce a dat startul unui laborator de robotică, unde tinerii își pot etala priceperea. Am văzut o demonstrație de succes a unei echipe, care pare de altfel o microcompanie, cu departament de programare, de mecanică și de media, le-ar mai trebui marketing și vânzări și se pot lista la bursă.

A fost o idee de apreciat acest laborator pentru că știu că instituția are nevoie de bani pentru alte cheltuieli curente, de exemplu acoperiș, fațadă. Tot timpul este nevoie de fonduri, dar prin realizarea acestui laborator de robotică rămâne mai departe numele celui care a făcut acestă donație importantă, unică în istoria liceului. Vreau să îi felicit pe copii, sunt foarte buni, unii dintre ei de-a dreptul geniali, dar și pe profesorii lor, pe îndrumători, pe toți cei care pun umărul la educația lor. Succes mai departe!“, a declarat vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com