Click pentru a te abona

După un an și-o vară de când PPA i-a ucis afacerea, s-a stins și el de supărare. Andrei Petre, șeful Complexului de la Satu Nou, a plecat convins că “nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

autor Geta Negrișanu

Pesta Porcină Africană a mai făcut o victimă. De data asta este vorba despre un om, Andrei Petre. “A murit de supărare” spun mulți dintre cei care l-au cunoscut. A trecut un an și-o vară de când i-au nimicit toate animăluțele din Complexul de creștere a porcilor de la Satu Nou pe care l-a păstorit mai bine de 35 de ani. Atât a rezistat. Un an și-o vară. Durerea și amărăciunea că locul căruia i-a dedicat întreaga existență, locul unde și-a trăit tinerețea și maturitatea a fost dintr-o dată pustiit de…PPA(!)

Mă doare așa de tare sufletul încât nu știu dacă voi mai reuși vreodată să mă ridic și să merg mai departe. Ferma asta-i cu capital privat, integral românesc, și probabil, un fraier ca mine se mai poate zbate. E o lovitură letală pentru noi
îmi mărturisea cu glas stins în această primăvară, Andrei Petre.

Închid ochii și văd cum au ucis 20.289 de animale, zi și noapte, timp de două săptămâni. S-a golit ferma asta unde-au muncit atâția oameni, și-au hrănit familia, au sperat și dintr-o dată: Gata(!) S-a golit. Și numai vântul mai răscolește amintirea unei firme pentru care am pus și suflet și timp și viață, mulți dintre noi… Mă doare sufletul, doamnă, și cred că nimic nu va mai fi… Eu nu cred că noi, pe-aici, vom mai crește purcei de-ai noștri, românești, vreodată. Nu cred. Se va pierde totul și toți oamenii cu care-am lucrat atâta amar de vreme … vor pleca amărâți, unul câte unul… Nimic nu mai poate fi  și nimeni nu se gândește la astaSuntem pedepsiți că am investit TOTUL, asta e…”

Complexul zootehnic PIGCOM de la Satu Nou, o afacere grea pe care a condus-o cum a știut mai bine directorul Andrei Petre împreună cu o mână de oameni, a fost închis și scos la vânzare cu terenuri, cu active, fără datorii. Dar, s-au golit atâtea ferme-n România iar potențialii cumpărători ar vrea să le achiziționeze mai pe degeaba pentru că au văzut că așa merg lucrurile-n țărișoară… încât doar vântul și samsarii mai dau târcoale locului.

Noaptea, Andrei Petre ieșea tip-til din casă, se așeza pe scări și plângea.

Parcă nu mai am nici un sens, îmi spunea. Mi-am lăsat aici toată viața. A fost greu, au fost timpuri grele dar am trecut, cu răbdare, cu muncă multă… Livram peste tot dar oamenii erau bucuroși că aveau întotdeauna carne gustoasă pe masă. Acum nu, nu pot să înțeleg de ce a trebuit să ne închidă aproape pe toți. De fapt, înțeleg, dar nu pot să accept… Este prea multă nedreptate” îmi spunea cu amărăciune acest om în urmă cu câteva luni.

Supărarea l-a măcinat și, fără să fie suferind, sâmbătă, 16 Noiembrie 2019, după ce s-a întors de la complex (unde continua să mergă în fiecare zi), a apucat să spună “nu mi-e bine” și a plecat. A plecat într-o lume mai bună. A plecat devreme și la netimp, ros de supărare și de nedreptate.

Dumnezeu să te aibă în paza Sa, om bun, acum, că ți-ai găsit liniștea.

PS: Trupul neînsuflețit al Inginerului Andrei Petre este depus la Capela Bisericii Sf. Dumitru din Babadag. Înmormântarea va avea loc pe 18 Noiembrie 2019, orele 12,00.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

13 Raspunsuri la După un an și-o vară de când PPA i-a ucis afacerea, s-a stins și el de supărare. Andrei Petre, șeful Complexului de la Satu Nou, a plecat convins că “nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com