Conecteaza-te pe Twitter

Ziua Mondială a Sănătăţii marcată de către elevi la Crucea Roșie

0 Shares

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an, în data de 7 aprilie, pentru a marca înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS sau WHO – acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization) în anul 1948, cu sediul central la Geneva, având în prezent 193 de state membre. OMS are reprezentanțe în 147 de țări și 6 birouri regionale fiind o oportunitate pentru cetățenii din orice comunitate locală să se implice în activităţi care pot duce la menținerea sănătății membrilor săi.

Untitled-1

În acest an, tema campaniei este reprezentată de ,,Diabetul zaharat”. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza populaţia, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi autorităţile publice în privinţa ameninţării pe care o reprezintă creșterea incidenței diabetului și a bolilor asociate, asupra importanței modului de viață sănătos, în general iar prin aceştia stimularea familiilor şi comunităţilor pentru a acţiona şi a se proteja.

Cu acest prilej, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost alături de Asociația Euro Tulcea și școlile din municipiu, la acțiunea desfășurată cu sprijinul Crucii Roșii Române- Filiala Tulcea. Programul acțiunii a cuprins prezentarea însemnătății evenimentului, poezii, prezentări postere, discuții.

Untitled-3

La  acțiune au fost invitați un medic stomatolog și un medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea care au vorbit despre problemele cauzate de diabet și situațiile întâmpinate în medicina de urgență, precum și despre prevenția și acordarea primului ajutor diabeticilor. În urma discuțiilor avute au fost evidențiați elevi cu cunoștințe foarte vaste din domeniul medical, iar Directorul Crucii Roșii Române Filiala Tulcea a adresat un îndemn la implicarea în activități de voluntariat în comunitate, în special, având în vedere și condițiile fizico-geografice ale Deltei Dunării.

 

La acţiune au participat 70 de elevi şi cadre didactice din şcolile din municipiului Tulcea înscrise în programul educaţional “Voluntar pentru Delta Dunării”.

Organizația Mondială a Sănătății este o organizație internațională care are rolul de a menține și coordona situația sănătății populației de pe glob.

Strategia de combatere a bolilor a fost formulată în „Declarația de la Alma-Ata” (1978) din Kazahstan. Concepția despre sănătate și despre menținerea ei prin strategia combaterii bolilor este formulată în „Charta de la Ottawa” (1986). Organizația Mondială a Sănătății este responsabilă pentru gestionarea unor probleme de sănătate la nivel mondial, stabilirea agendei de cercetare în domeniul sănătăţii, stabilirea normelor și standardelor, elaborarea de politici bazate pe dovezi.voluntar,delta dunarii

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.