Conecteaza-te pe Twitter

Zilele filmului francez la Tulcea

0 Shares

Zilele filmului francezÎn cadrul zilelor dedicate francofoniei, Institutul Cultural Român în colaborare cu Teatrul ,,Jean Bart” vă invită la zilele dedicate filmului francez. Începând din data de 20 până pe 24 martie, la orele 11, 17 și 20:00, Sala Studio a Teatrului ,,Jean Bart” va găzdui proiecțiile celor mai bune filme franceze din ultimii ani, dar și a câtorva pelicule din ultimile decenii, reprezentative pentru cinematografia sus amintită.. Sâmbătă, 23 martie și duminică, 24 martie la orele 11 copiii vor putea pătrunde în lumea veselă și colorată creată în creuzetul laboratoarelor digitale, prin două filme de animație intitulate Zarafa respectiv Un monstru în Paris. Publicului tânăr nu îi va fi răpită ocazia de a râde în hohote alături de simpaticii gali Asterix și Obelix ori de a face cunoștință cu adolescenții furioși din La vie de Jesus și  Les Beaux Gosses. Comedii pline de farmec precum Femmes du 6eme etage, Le Nom des gens sau Les Infidelles vor sta în contrapunct cu dramele tulburătoare propuse de filmele Le scaphandre et le papillon, Amour,  Les Neiges du Kilimandjaro și altele. Viața marelui dramaturg Moliere, atât de puțin cunoscută, iși deapănă tainele în producția cu același nume, programată în ultima zi închinată filmului francez.  Filmele vor fi subtitrate în limbile română sau franceză. Peliculele pentru copii vor avea subtitrare în limba română.

Program: Miercuri 20 martie:  ora 11:00- D’amour et d’eau fraîche;

                                ora 15:00- Les Beaux Gosses;

                                ora 20:00- Mauvais sang

Joi, 21 martie:          ora 11:00- Le scaphandre et le papillon;

                                ora 15:00- Le Nom des gens;

                                ora 20:00- Les Femmes du 6eme etage

Vineri, 22 martie:     ora 11:00- Amour;

                                  ora 15:00- Les Infidelles;

                                 ora 20:00- Les Neiges du Kilimandjaro

Sâmbătă, 23 martie: ora 11:00 Zarafa-animație;

                                 ora 15:00- Asterix și Obelix –în slujba Măriei Sale;                         ora 20:00- 38 temoins.

 

Duminică, 24 martie ora 11:00- A monstre en Paris-animație;

                                  ora 15:00- Moliere;

                                 ora 20:00- La Vie de Jesus

Synopsis:

1.      D’amour et d’eau fraîche (2010) Julie Bataille, în ciuda calificărilor sale, nu reușește să găsească de lucru. În timpul unui interviu, ea îl întâlnește pe Ben.  Acesta o invită să-l însoțească într-o călătorie pe timpul verii.  Julie refuză la început și apoi, dintr-un capriciu, acceptă și i se alătură. Road movie.

2.      Les Femmes du 6eme etage (2010) Paris, anii 60. Viețile membrilor unui cuplu conservator sunt răscolite și întoarse cu susul în jos de două menajere spaniole.

3.      Les Beaux Gosses (2009) Poveste unui adolescent care pe parcursul drumului inițierii sale în tainele vieții întâlnește o mulțime de personaje ciudate.

4.      Asterix și Obelix –în slujba Măriei Sale.  Suntem în anul 50 i. H. Cezar vrea să mai facă niște cuceriri, așa că se hotăraște să invadeze Bretania. Un sătuc e decis să-i reziste. Cordelia, regina bretonilor, își trimite cel mai fidel ofițer, pe Flegmatix, să ceară ajutor. Așa pornesc Asterix și Obelix într-o nouă aventură.

5.      Zarafa (2012) Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris.

6.      Les Neiges du Kilimandjaro (2010) Un bărbat și soția sa sunt jefuiți. După infracțiune, aceștia constată ca simplul act justițiar nu este de ajuns pentru a compensa și consecințele faptelor agresorilor.

7.      Le Nom des gens (2010) O tânără activistă de stânga, extrovertită, se culcă cu adversarii ei politici pentru a-i conduce spre convingerile ei. Are success până când iși găsește ursitul.

8.      Amour (2012) Georges şi Anne sunt octogenari, oameni cultivaţi, profesori de muzică pensionari. Fiica lor, de asemenea muziciană, trăieşte în străinătate cu familia. Într-o zi, Anne este victima unui accident. Dragostea ce uneşte acest cuplu în vârstă va fi pusă la grea încercare.

9.      Les Infidelles (2012) Infidelitatea masculină sub diverse forme, văzută de 7 regizori diferiţi. Scrisă, regizată şi interpretată de Jean Dujardin, Les Infidèles este o comedie îndrăzneaţă realizată din mai multe scurt-metraje pe tema adulterului. Împreună cu Michel Hazanavicius, şi alţi regizori francezi, Dujardin şi Gilles Lellouch oferă o imagine lejeră, amuzantă şi pe alocuri deocheată a celor mai celebre obiceiuri extraconjugale.

10.   Moliere (2007) În 1644, Moliere are doar 22 de ani. Îngropat în datorii şi încolţit de portărei, se încăpăţânează să pună în scenă tragedii la care e clar că nu se pricepe deloc. Dar într-o zi, după ce a fost închis în urma plângerilor făcute de creditori, dispare. Când se întoarce, promite că va deveni scriitorul cel mai faimos al Franţei.

11.  38 temoins (1012) Synopsis: O fată este înjunghiată, agresată sexual și ucisă în public, dar nimeni nu intervine, ignorând strigătele ei după ajutor.

12.  La Vie de Jesus (1997) Synopsis: Freddy și prietenii lui își varsă furia pe imigranții arabi. Când unul dintre aceștia se îndrăgostește de Marie, fata pe care o iubește Freddy, se naște un conflict puternic.

13.  Le scaphandre et le papillon (2007) Jean-Dominique Bauby are 43 de ani şi este un tată de familie fericit. Dar suferă un atac cerebral şi, după ce se trezeşte din comă, îşi dă seama că a rămas paralizat complet. Bărbatul nu mai poate decât clipi. Cu ochiul stâng. Clipind din ochi pentru fiecare literă a alfabetului, Bauby scrie o carte, Scafandrul şi fluturele, frescă a trăirilor sale din trupul care nu-i mai este decât o închisoare.

14.  A monster in Paris (2011) Paris, 1910. Emile, un regizor timid şi Raoul, un inventator promiţător, ajung implicaţi în vânarea monstrului ce terorizează cetăţenii. Li se alătură Lucille, frumoasă cântăreaţă de cabaret cam arţăgoasă, un om de ştiinţă excentric şi maimuţa lui irascibilă, toţi unindu-şi forţele să salveze monstrul, care se dovedeşte a fi un imens, dar inofensiv… purice.

15.  Mauvais sang (1986) În Paris, într-un viitor apropiat hoții Hans și Marc datorează o sumă de bani unei americance puternice. Pentru a-și plăti datoria, aceștia plănuiesc să fure antidotul unei boli.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.