Iohannis Președintele României

Wroclaw, Polonia- Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene

0 Shares

“Unele regiuni şi-au exprimat îngrijorarea faţă de intrarea în Parlamentul European a partidelor eurosceptice, precum şi a partidelor de extremă dreapta, care sunt caracterizate ca nerespectând drepturile omului sau egalitatea dintre sexe, fapt pentru care Ansamblul Regiunilor Europene a adoptat o declaraţie politică prin care încearcă  să atragă atenţia Parlamentului European asupra acestui fenomen.”

Untitled-1

 În aceste zile, o delegaţie a autorităților tulcene participă,  în Wroclaw, Polonia, oraș  ce a găzduit  lucrările  Adun[rii Generale a Ansamblului  Regiunilor Europene. În cadrul acestui organism european important, ce reuneşte 230 de regiuni din 15 ţări, judeţul Tulcea deţine un loc în Biroul politic  şi în  Adunarea Generală cu drept de vot. Ansamblul Regiunilor Europene este  un organism politic iar pe ordinea de zi  a fost și dezbaterea rezultatelor alegerilor europarlamentare.

Unele regiuni şi-au exprimat îngrijorarea faţă de intrarea în Parlamentul European a partidelor eurosceptice, precum şi a partidelor de extremă dreapta, care sunt caracterizate ca nerespectând drepturile omului sau egalitatea dintre sexe, fapt pentru care Ansamblul Regiunilor Europene a adoptat o declaraţie politică prin care încearcă  să atragă atenţia Parlamentului European asupra acestui fenomen:

„Ansamblul Regiunilor Europene reţine prezenţa scăzută la vot  şi tendinţa de creştere în preferinţele electoratului  a partidelor eurosceptice. Sperăm ca, împreună cu Parlamentul European, alte instituţii şi Statele Membre, să continuăm construirea unei Europe mai bune, bazată pe democraţie, respectarea drepturilor omului  şi pe egalitatea între sexe. ” In cele trei zile de dezbateri,  Adunarea Generala a supus aprobarii modificari ale statutului, au fost primiti noi membri, s-a aprobat executia bugetului pe anul 2013, rapoartele de activitate ale presedintilor celor trei comisii, bugetul pe anul 2014 si proiectia de buget pe anul 2015. De asemenea, Ansamblul Regiunilor Europene a adoptat la Wroclaw, o serie de recomandări pentru noul Parlament European ales:

–        Să folosească experienţa regiunilor pentru a contura politicile de coeziune;

–        Să sprijine angajarea tinerilor la nivel regional;

–        Să ajute regiunile pentru a face faţă schimbărilor demografice;

–        Să reîntărească rolul regiunilor în inovare şi cercetare ;

–        Să sprijine o subsidiaritate economică eficientă.

Lucrarile Adunarii Generale s-au desfasurat sub forma de dezbateri si s-au incheiat intr-un climat de deplina intelegere si consens.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.