Conecteaza-te pe Twitter

Victor Ponta la Târgul de Turism: Un miliard de euro pentru Delta Dunării

0 Shares

La festivitatea de deschidere a Târgului de Turism al României, premierul Victor Ponta a declarant că în bugetul Uniunii Europene 2014 – 2020 există o alocare cu destinație exactă, un milliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, păstrarea biodiversităţii şi dezvoltarea turismului, proiecte socio – economice  în Delta Dunării și în zonele limitrofe.

Untitled-1

„De câte ori am ocazia, în străinătate, în țară, încerc să promovez ceea ce înseamnă cu adevărat potențialul turistic al României. Vorbim despre un proiect special pentru ceea ce consider a fi una dintre cele mai mari comori, nu doar ale României, ci ale lumii, Delta Dunării. Probabil că știți, pentru că vin de la o întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, doamna Crețu, că, în alocarea bugetară 2014-2020 pentru România, un miliard de euro este prevăzut pentru zona Deltei Dunării. Să dea Dumnezeu ca toți cei care sunt beneficiari, publici și privați, să cheltuie acel miliard de euro pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru păstrarea biodiversității și dezvoltarea turismului în Delta Dunării. Și la ediția 66, dacă voi fi întrebat ce am făcut bine, am făcut acest lucru, această alocare specială „, a declarat primul – ministru Victor Ponta, astăzi (12 martie a.c.) la festivitatea de deschidere a celei de-a 33-a ediții a Târgului de Turism al României.

În acest an la Târgul de Turism al României participă peste 280 de firme care expun pe o suprafață de 11.700 metri pătrați. Circa o treime din firmele prezente sunt din străinătate, reprezentând 14 țări, printre care Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Italia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria.

Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării este un document complex care orientează dezvoltarea regiunii Deltei Dunării, un document elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Consiliul Județean Tulcea cu expertiza Băncii Mondiale. Pentru acest an autoritățile locale se așteaptă să poată demara lucrările la drumul expres Constanța – Tulcea – Galați – Buzău, la lucrări de apărare împotriva inundațiilor. Sunt vizate ample lucrări de  reconstrucție și modernizarea porturilor Tulcea, Sulina, Isaccea, Mahmudia, de reabilitarea infrastructurii rutiere, a aeroportului Delta Dunării, proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale, importante investiții în sănătate.

„Din anumite motive, judetul Tulcea nu a beneficiat de investitii foarte mari în ultimii 25 de ani. Aceast instrument financiar ÎȚI — Delta Dunării, cu un buget de peste 1,2 miliarde de euro, este o dovadă a sprijinul pe care ni l-a acordat Guvernul României și a încrederii pe care ne- o acordă Uniunea Europeană. Acest instrument financiar va permite satisfacerea nevoilor de dezvoltare ale judetului nostru prin proiectele ce urmeaza a fi implementate”, declara  presedintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.